marin-anton-liviu-mafteiAşa cum precizam într-o ediţie anterioară a publicaţiei noastre, liderul organizaţiei judeţene a PNL, Marin Anton, a promis că, în fiecare conferinţă de presă la care va lua parte, va dezvălui câte ceva din “afacerile” de familie ale senatorului PSD, Niculae Bădălău, ca răspuns la unele declaraţii ale liderului social-democrat ce l-au vizat direct.

Acelaşi lucru l-a făcut şi în conferinţa de presă de joi, 6 iulie, când liderul liberal a vorbit de data aceasta despre licitaţiile privind lucrările pentru aducţiunea de apă în comuna Floreşti Stoeneşti, lucrări care, spunea Marin Anton, au fost câştigate fie de firma senatorului social-democrat, fie de firma unui fin al acestuia (un anume Zamfir).

„Profitul lucrărilor, care valorează două milioane de euro, conform sumelor vehiculate în cadrul licitaţiei, sare de 500%, pentru că ştiu sigur că lucrările sunt făcute cu două buldoexcavatoare, cu vreo câţiva pălmaşi care întind ţeava şi o îngroapă. Firma lui Niculae Bădălău a câştigat licitaţia pentru satele Palanca şi Stoeneşti, în timp ce firma finului său, lucrările pentru Floreşti. Vorbim aici de circa 50 de kilometri liniari care ar trebui acoperiţi, numai că lucrările se fac pentru mult, mult mai puţin! Şi, atenţie, se fac lucrări doar pentru apă, nu şi pentru canalizare!”, preciza Marin Anton.

Prezent, la rândul său, în aceeaşi conferinţă de presă, secretarul general al PNL Giurgiu, Constantin Dumitru, fost edil al comunei Floreşti Stoeneşti, a declarat că, în anul 2010, pe perioada mandatului său, a depus, la Administraţia Fondului pentru Mediu un proiect pentru apă şi canalizare, în valoare, la vremea respectivă, de o sută de miliarde de lei vechi.

„Proiectul pe care l-am depus eu cuprindea, pentru comuna Floreşti Stoeneşti, canalizare pe o lungime de 25 de kilometri, şi aducţiune de apă, pe şapte kilometri. A fost declarat eligibil în noiembrie 2010 şi a stat, fără finanţare, până în anul 2015. Nu cred că mai e nevoie să spun cine a „tras sforile” pentru această întârziere. E drept, cofinanţarea proiectului era puţin mai mare, de 25%, dar lucrările urmau să se deruleze pe mai mulţi ani, nu se proceda ca în cazul proiectelor depuse la Ministerul Dezvoltării, unde banii vin toţi, grămadă, şi unde se pune accent doar pe apă, nu şi pe canalizare!”, mai spunea fostul primar al comunei Floreşti Stoeneşti.

În încheiere liderul PNL Giurgiu, Marin Anton, a mai spus: “Toate acestea pentru faptul că, în social-democraţia giurgiuveană, la rang de cinste este ridicată „cumetria”, pentru că, inclusiv în anumite ministere (n.r. trimitere la cel ce conduce Ministerul Transporturilor), sunt „infiltrate” rude ale senatorului social-democrat.

„Din păcate, tot ce se petrece în Giurgiu este spre binele familiei Bădălău, şi mai puţin pentru binele oamenilor”, a conchis preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Marin Anton.                                 

(Jurnal)

 

 

2 COMENTARII