Mărfuri în valoare de peste patru miliarde de lei, confiscate de polițiștii giurgiuveni

0
194

În urma unei acțiuni desfășurată în Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au confiscat peste 4.800 de produse, în valoare de peste 458.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au organizat și desfășurat o acțiune în P.T.F. Giurgiu, pe linia protejării drepturilor de proprietate intelectuală.

Cu această ocazie, au fost controlate două autocare care efectuau transport de persoane pe ruta Istanbul-București, în calele cărora a fost depistată cantitatea de 4.867 de produse, dintre care 2.701 parfumuri și 2.166 produse vestimentare și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, bunuri ce aparțineau unui cetățean turc de 21 de ani și unui bărbat de 33 de ani, din municipiul București.

Astfel, produsele susceptibile a fi contrafăcute în valoare de 458.600 de lei au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.