20170322_154219De câteva zile, în municipiu s-a deschis un nou  supermarket. Spunem un nou şi nu ”un alt” pentru că cel proaspăt dat în funcţiune  înlocuieşte fostul market  ”Billa”  din cartierul Tineretului. Probabil conştienţi că mărfurile din magazin n-o să rupă gura târgului, administratorul  a consumat evenimentul în cea mai mare discreţie. Dovadă că a venit să facă la Giurgiu comerţ  conform sintagmei: lasă că (aici) se poate şi aşa…!

La fel de discret este şi numele magazinului: MARKET, deşi se presupune că proprietarul ar fi lanţul  Carrefour, cel care şi-a încetat total activitatea la vecinii noştri bulgari. Şi tot discretă, ca să nu spunem sărăcăcioasă este oferta din interiorul magazinului.

Ba chiar preţurile unor produse sunt puţin mai mari decât la ceilalţi retaileri din oraş. În concluzie am spune că magazinul, dacă se va confirma că face parte din lanţul Carrefour, este o replică palidă a celor din Capitală unde foarte mulţi dintre giurgiuveni aleg să îşi facă cumpărăturile la sfârşit de săptămână. Din noul market lipsesc în primul rând produsele tradiţionale româneşti, cât şi cele din peşte (ca şi peştele proaspăt), omise probabil sub pretextul că la Giurgiu, fiind un oraş la Dunăre, giurgiuvenii sunt ghiftuiţi de atâta peşte.

Şi pentru a rămâne în memoria giurgiuveanului, încă din prima zi, marketul ne întâmpină cu o ”mare” surpriză! La doar 10 metri de uşa de intrare vă pândeşte o improvizaţie care cu siguranţă la un  moment dat, va face victime. Este vorba de un şir  de prize cu prelungitor ce are ca scop alimentarea unui cântar electric, de care toţi consumatorii se împiedică sau de care îşi blochează cărucioarele.  Cam atât deocamdată despre noul market deschis în municipiu, care miroase mai de grabă a afacere făcută în pripă, adică a multă …improvizaţie!

Şi, la sfârşit, conform unei devize mai vechi: promitem şi noi că vom reveni până şi-or reveni!

(Consumator)