Marea Neagră sau ”Marea…Jecmăneală?!” Un porumb fiert -10 lei, iar un loc de cearșaf – 200 de lei!

0
797

Prețul porumbului fiert a luat-o razna pe litoral, ajungând să coste chiar și de zece ori mai mult decât  prețul  cu care a fost cumpărat de la producător.

Așa că cei ce salivează după un porumb fiert (care uneori nu e mai mare de o palmă), trebuie să scoată din buzunar 10 lei, deși vânzătorii  ambulanți l-au luat de la  fermieri cu doar 1 leu! Altfel spus, ”Marea” Jecmăneală la …”Marea” Neagră!

Dar asta nu e tot. În imaginea de mai jos vă redăm un panou instalat pe plajă ce indică prețurile șezlongurilor pentru o zi și nu numai…

 

 

 

 

După cum se poate observa, doar ca să te întinzi pe un șezlong te costă între 100 și 150 de lei/zi. Asta depinde de rândul pe care vrei să te așezi. Astfel, cei care fac mai puțini pași până la mare, din rândul 1, vor da mai mult cu 50 de lei decât cei din rândul 3 care vor fi nevoiți să parcurgă  câțiva metri în plus. Ce ziceți? Asta DA afacere!

Dar stați așa că acum vine cea mai mare șmechereală de pe plajă și respectiv de pe maul românesc al Mării Negre. Un loc de întins cerceaful (al vostru, ăla de acasă!), pe nisip, vă costă 200 de lei, fraților! Și asta doar pentru că vi se oferă privilegiul de a vă întinde bucata aia de pânză, în fața rândurilor 1, 2 sau 3!

E de noaptea minții dragi concetățeni!

Ăștia ar fi în stare să vă ceară bani și pentru joaca în nisip cu lopățica a copiilor voștri, sau pentru cochiliile de scoici găsite pe plajă!

Încă nu știm dacă se cer bani și celor ce adorm pe malul Mării, dar cu siguranță nu va trece mult timp și ticăloșii ăștia vor monitoriza  și  numărul de valuri în care ne-am aruncat… Cu siguranță vor pune un preț și pe astea.

Păi și de ce să ne mai mirăm că românul fuge pe malul bulgăresc, grecesc sau turcesc? Păi uite d’aia, ca să poată să se întindă unde ”vrea mușchii lui” fără să îl ardă… buzunarul!

Și când te gândești că o cafea turcească ”la nisip”, nu costă nici măcar cât un porumb cumpărat la Mamaia!

(City ZEN)