Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuțat noi reguli pentru înmatricularea mașinlor în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, Marcel Vela a anunțat că va semna un ordin prin care vor fi simplicate procedurile pentru înmatricularea și radierea vehiculelor, astfel încât cetățenii să nu mai fie puși în situația de a pierde timpul la cozi, mai ales în această perioadă.

Am un anunţ extrem de important. Azi voi semna ordinul prin care înmatricularea vehiculelor să poată fi făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi, în zone aglomerate, mai ales acum în această perioadă delicată din punct de vedere sanitar.

Prin acest ordin, toţi dealerii auto din România, inclusiv cei doi mari producători, Dacia şi Ford, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul„, a anunţat, azi dimineață, Marcel Vela.

Este vorba de radiere, este vorba de obținerea autorizației provizorii de circulație, este vorba de obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare și, nu în ultimul rând, extrem de important pentru producătorii autohtoni, pot să obțină o autorizație de circulație pentru probe, pentru noile modele pe care ei le vor produce în viitor, modele care, evident, au nevoie de aceste teste, de încercări și de verificări pe parcursul omologării lor”, a anunțat Marcel Vela.

Ministrul a mai spus că, pe lângă această simplificare, o să procedeze și la o descentralizare a serviciilor de obținere a permiselor de conducere și de înmatriculare a vehiculelor. 

(Jurnal)