Marcel Abăluță, noul antrenor al echipei Astra Giurgiu

0
246

La sfârșitul săptămânii trecute, conducerea echipei de Liga a 2-a, Astra Giurgiu l-a numit antrenor principal pe Marcel Abăluță (50 de ani). Marcel Abăluță a început deja pregătirile pentru o salvare miraculoasă de la retrogradare a Astrei Giurgiu.

Noul antrenor al echipei giurgiuvene are în staff-ul său pe George Șanțmare ca antrenor secund, fost jucător la Dunărea Giurgiu și Astra Giurgiu (ultima dată antrenor la Energia Remuș din Liga 4 Giurgiu ), iar ca antrenor al portarilor pe Radu Ștefan, care în sezonul 2015- 2016 a fost antrenor la Dunărea Giurgiu.

Abăluță le-a mai antrenat din postura de „principal” pe Academica Clinceni și Berceni. Cea mai notabilă experiență ca antrenor a fost cea de la FCSB, fiind „secundul” lui Bogdan Argeș Vintilă.

La primul antrenament al anului, Marcel Abăluță, a avut la dispoziție 26 jucători, mulți aflați în probe, cele mai importante noutăți fiind Gabriel Matei (ex Garnik Leczna / Polonia), Marius Cocîrlă (ex Dacia Unirea Brăila) sau Sebastian Culda (revenit de la Unirea Ungheni, care însă va merge la SCM Zalău).

Astra Giurgiu are 5 puncte în ierarhia la zi din Liga 2, fiind penalizată de Federația Română de Fotbal cu 14 puncte, în urma unor litigii financiare cu foști jucători ai echipei.

(Costel Spînu)