Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu, Gabriela LUPU: „Nu ne pleacă medicii pe capete!”

0
718

În ultima perioadă, mai multe publicații – dar și pe conturi de facebook – s-a distribuit o informație care, în cele din urmă, s-a dovedit a fi un fake-news: de la Serviciul Județean de Ambulanță Giurgiu, medicii ar pleca „pe capete”, din cauza – spuneau autorii știrilor – conducerii dictatoriale. Din acest motiv, joi, 28 februarie, conducerea SJA Giurgiu a organizat, la sediul instituției, o conferință de presă, pentru a lămuri toate acuzațiile și toate dezinformările apărute.

„NU ne pleacă medicii pe capete, așa cum se vehiculează. Avem doar două demisii, motivate – una – cu faptul că medicul respectiv are program și la cabinetul școlar din municipiu, iar cealaltă prin faptul că medicul respectiv urmează un curs de competențe de Urgență intraspitalicească, la București, medicul respectiv fiind din București. Acestea sunt singurele demisii, altele nu mai avem!”, a precizat, în cadrul conferinței de presă, managerul SJA Giurgiu, Gabriela Lupu.

De asemenea, aceasta a mai precizat faptul că, la această dată, din 10 posturi de medici, câte sunt trecute în organigramă, sunt ocupate șapte.

Am avut, până astăzi, nouă posturi ocupate, dar, plecând cei doi, ne vedem nevoiți să lucrăm cu cei șapte rămași. Va fi destul de dificil, pentru că vom funcționa cu un singur medic pe tură, doar în cazuri excepționale chemând, din tura liberă, medic. Despre cel de-al zecelea post, țin să vă precizez faptul că încă din 2017 îl tot scoatem la concurs, numai că nu se prezintă niciun medic pentru a-l ocupa. Avem dezavantajul că salariile sunt aproximativ la același nivel cu cele din ambulatoriu – unde munca este însutit mai puțină – și suntem foarte aproape de București, și, în aceste condiții, nu suntem atractivi. Personal îmi pare nespus de rău de plecarea celor doi medici cu care am avut o buna colaborare bazată pe respect și înțelegere, mai ales ca pe unul dintre domniile lor îl cunosc de foarte mult timp fiind giurgiuvean.”, mai preciza Gabriela Lupu.

Necesarul de medici pentru Serviciul Județean de Ambulanță Giurgiu este, de fapt, de 14 medici, conform normării. Funcționând cu jumătate din această cifră, situația este destul de delicată, preciza, la rândul său, purtătorul de cuvânt al SAJ, asistenta șefă Rodica Cărăbaș. De altfel, aceasta a fost extrem de tranșantă în privința celor care au intoxicat piața media cu dezinformări precum cea legată de plecările din instituție:

 „Dacă dumneavoastră considerați că, la un număr de 161 de posturi, din care ocupate sunt 157 – adică atâția salariați sunt în Serviciul Județean de Ambulanță Giurgiu, să ai doar patru sau cinci nemulțumiți – și aceia cu probleme dovedite – înseamnă că nu mai știm ce înseamnă conducere dictatorială!”, a mai precizat Rodica Cărăbaș.

De altfel, unul dintre angajații nominalizați de conducerea SAJ ca fiind printre cei recalcitranți, o anume doamnă Măgureanu, referent în cadrul serviciului, a și abordat, într-o manieră nu tocmai ortodoxă, reprezentantul publicației noastre, admonestându-l: „eu sunt individa aia, recalcitranta, Măgureanu mă cheamă, și o să am și eu un cuvânt de spus”. Nimic de zis, toată lumea are ceva de spus, dar într-o manieră civilizată, într-un cadru oficial (dacă este vorba despre subiecte de presă), nu pe la colțuri de stradă sau afară, la o țigară…

(JGR)