Ministrul Muncii a declarat că noua lege a pensiilor va prevedea că femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu şase ani mai repede.

Ministrul Muncii a declarat că  au fost finalizate mai multe variante ale noii Legi a pensiilor, variante care vor fi prezentate coaliţiei de guvernare pentru a fi aleasă cea finală. Ulterior legea  va fi prezentată public şi trimisă Parlamentului, estimându-se  că ea ar putea fi adoptată în luna decembrie, dacă nu va fi întoarsă de către preşedintele Klaus Iohannis.

Legea pare o măsură benefică,  însă căte mame își mai permit astăzi să dea naștere la trei copii,  când  costurile  privind accesul la educație, sănătate și implicit  costurile zilnice pentru  creșterea în condiții decente de  viață ale unui copil sunt enorme, iar alocațiile minorilor reprezintă în continuare sume derizorii?

În același timp trebuie știut câte din mamele care dau naștere la trei  sau mai mulți copii , își mai permit din acel moment să mai aibă  un ”job” ?

Sunt voci din societatea civilă care susțin că decât să le pensioneze mai devreme, statul  mai bine le-ar ajuta pe mame să își crească copiii  în condiții decente, similare cu ale copiilor europeni, majorându-li-se  alocația, eficientizându-se șansele ca acești copii să beneficieze de  dreptul la învățătură și la  servicii  medicale corespunzătoare și efectuate la timp . 

(Jurnal)