Mâine, începe a doua etapă a Programului guvernamental Rabla pentru Electrocasnice, în care cei care și-au făcut cont pot descărca vouchere pentru achiziția de televizoare, laptopuri și tablete. Bugetul alocat este în valoare de 30 de milioane de lei.

Românii care s-au înscris deja în Programul Rabla pentru Electrocasnice prin crearea unui cont în aplicația găzduită de website-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) vor putea, începând de mâine, 4 mai, ora 10:00, să genereze voucherele ce le va asigura o reducere de până la 400 de lei la achiziția de televizoare, laptopuri și tablete. Pot participa la a doua etapă inclusiv cei care au fost validați în prima etapă a programului și și-au folosit voucherul pentru achiziția de aparate frigorifice sau/și mașini de spălat vase/rufe.

 

Condiția este să dea la schimb un echipament vechi astfel:

 

Pentru achiziția unui laptop sau a unei tablete, se va putea da la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală şi monitor, fie un alt echipament din program, respectiv mașina de spălat vase/rufe, aparat de aer condiționat, frigidere, televizoare sau aspiratoare.

Pentru achiziția unui televizor, se va da la schimb un alt televizor vechi.

 

Selecția voucherelor aferente acestei categorii se va putea face până la data de 17.06.2021 ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului disponibil. Menționăm că, în prima etapă a programului, în care au fost generate voucherele pentru frigidere, bugetul alocat a fost epuizat în mai puțin de 24 de ore.

Bugetul alocat etapei a doua este în valoare de 30 de milioane de lei, ceea ce presupune acordarea unui număr de aproximativ 70.000 de vouchere.

Câți bani se dau pentru laptopuri și televizoare

Potrivit Ghidului de finanțare, valoarea voucherelor acordate în a doua etapă a programului sunt următoarele:

  • 500 de lei pentru laptopuri;

  • 300 de lei pentru tablete

  • 400 de lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică E;

Ce trebuie să faceți în a etapa ce începe mâine

Așadar, de vineri, persoanele interesate vor putea selecta vouchere pentru: televizoare, laptopuri și tablete. Acest lucru se poate face intrând în contul personal creat pe site-ul AFM dedicat. Generarea de vouchere se realizează din meniul situat în partea din stânga sus al aplicației. Utilizatorul autentificat va selecta opțiunea „Generează voucher” din meniu și va fi redirecționat către pagina unde poate genera voucherele. Ulterior, din lista „Tip voucher” va selecta dispozitivul electrocasnic pentru care dorește generarea voucherului, va confirma prin bifă că nu are datorii la bugetul local și de stat și apoi va selecta butonul „Salvează”.

Voucherele astfel generate vor fi activate de către Administrația Fondului pentru Mediu Mediu (AFM). Acest lucru o să fie evidențiat în fereastra de afișare a voucherelor. După activarea acestora de către AFM, voucherele se pot utiliza în cel mult 15 zile de la data activării acestora de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).