Alegătorii care doresc să voteze în străinătate, la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, se pot înregistra ca alegători în străinătate, prin intermediul unui formular on-line, până cel mai târziu la data de 11 Septembrie 2019, ora 23:59:59.

Conform site-ului votstrainatate.ro, până la această dată (26 august), s-au înregistrat, ca alegători în străinătate, un număr de 12.447 de români, în timp ce pentru votul prin corespondență au aplicat 12.667 cetățeni.

Prin înregistrarea ca alegător în străinătate, cetățeanul român cu drept de vot care se va afla în străinătate în ziua votării, indiferent de motiv, solicită organizarea unei secții de votare în localitatea și statul unde vrea să voteze.

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondență, cetățeanul român cu drept de vot, care locuiește în străinătate și deține documente valabile de ședere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poștă a documentelor de vot la adresa sa de corespondență.

De asemenea, conform aceluiași site, pus la dispoziție de către Autoritatea Electorală Permanentă, procedura de vot în străinătate începe de vineri, 8, respectiv 22 noiembrie, și se încheie duminică, 10, respectiv 24 noiembrie 2019.