Mai mulți giurgiuveni urmăriți pentru profanare de morminte. CUM și ce furau hoții… (VIDEO)

0
670

 

Trei ceasuri rele pentru profanatorii de morminte din Giurgiu și Teleorman. Marți dimineață, polițiștii din cadrul inspectoratelor de poliție județene Teleorman și Giurgiu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Videle, au derulat 5 percheziții, în județul Giurgiu și în municipiul București, în urma cărora 5 mandate de aducere au și fost puse în aplicare.


Din cercetări a reieșit că 5 persoane ar fi săvârșit infracțiuni de profanare de morminte și furt, în județul Teleorman, se arată într-o primă informare a celor de la IPJ Teleorman.
Câteva minute mai devreme, și polițiștii giurgiuveni transmiseseră, de asemenea, o informare cu privire la acțiunea de marți, 25 ianuarie: „Polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Giurgiu și Teleorman, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale și Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle efectuează 6 percheziții domiciliare, pe raza de competență a Sectiei de Politie Rurală nr. 8 Roata de Jos, la domiciliile mai multor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de „Profanarea de cadavre sau morminte” și „Furt calificat”.

În cauză, sunt vizate 6 persoane, care în cursul lunilor decembrie 2021 – ianuarie 2022 ar fi patruns în mai multe cavouri din diverse localități de pe raza judetelor Giurgiu și Teleorman, de unde ar fi sustras obiecte și sume de bani”.
În activități au fost angrenați polițiștii de investigații criminale, de ordine și siguranță publică și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Teleorman și Giurgiu.

(Ana LINCĂ)