Luptători din forțele speciale și elicoptere vor supraveghea zonele cu risc major din mai multe județe, printre care și Giurgiu

0
393

 

M.A.I.  scoate ARTILERIA GREA pe stradă, după scandalurile de Paște. Luptători de la forțele speciale și elicoptere vor supraveghea zonele periculoase, printre care se află și Giurgiu.

Odată cu întoarcerea în țară  în preajma Paștelui, a multora dintre cei care speriaseră până mai ieri mare parte dintre capitalele Europei, hoți, spărgători de bancomate, tâlhari, proxeneți, traficamți de droguri gradul de risc al eventualelor conflicte cu autpritățile și organelle de ordine, în România, a crescut substanțial.  

După scandalurile și atmosfera de teroare instaurată de clanurile interlope din Hunedoara, Dâmbovița, ilfov și București, când zeci de oameni au încălcat ordonanțele Militare și au ajuns să se răfuiască, în plină stradă, cu forțele de ordine, Ministerul Afacerilor Interne a luat o decizie radicală.

Numărul angajaților  din MAI a fost suplimentat, astfel că în toată țara, începând de luni, de la ora 17, vor acționa încă 1.000 de luptători de la Poliție și Jandarmerie, pe lângă efectivele care sunt în mod obisșnuit în teren. Pe lângă acestea, 2 elicoptere ale Inspectoratului de Aviație vor supraveghea din aer zonele în care s-au produs incidente și nu numai.

În țară vor acționa suplimentar 154 de grupe formate din 4-10 membri , cu efective de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al Poliției Române ( 4 grupe), Serviciile pentru Acțiuni Speciale din fiecare  județ ( cu câte 2 grupe), Brigăzile Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ( cu 18 grupe), Direcției Generale de Jandarmi a Municpiului București ( cu 12 grupe), celor 8 Grupări Mobile de Jandarmi ( cu câte 4 grupe).

Toate aceste forțe vor merge în zonele în care sunt români veniți din străinătate, despre care există informații că sunt cunoscute cu preocupări infracționale.

Mai mult, în București și județele Ilfov, Ialomița, Prahova, Argeș, Teleorman, Călărași și nu în ultimul rând  Giurgiu zonele vor fi survolate de 2 elicoptere ale MAI, ce vor supraveghea din aer , cu reflectoare de mare putere,  pe timpul nopții ,   sprijinind dispozitivele de la sol cu imagini de ansamblu.

(Jurnal)