Luni,17 octombrie, se deschid Cursurile Centrului Județean de Excelență, sub coordonarea IȘJ Giurgiu!

0
432

Începând de săptămâna viitoare deschidem cursurile Centrului Județean de Excelență Giurgiu, ne declara joi, 13 octombrie, Inspectorul General al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, Ion Ghimpețeanu. 

De precizat că Centrul Județean de Excelență (CJEx GR) este o unitate conexă a Ministerului Educației coordonată metodologic de către Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, înființată din decembrie 2020, ne-a precizat inspectorul general.

Activitățile CJEx Giurgiu,  au ca scop promovarea Centrului, identificarea și selecția elevilor capabili de performanță și în același timp de selecție a cadrelor didactice care manifestă interes constant în pregătirea de performanță.

În fiecare an se formează grupele pe discipline și grupul profesoral, pe baza cererilor de înscriere și al testelor. 

În anul școlar 2022-2023 au fost alcătuite 23 de grupe, cu un număr de 26 de profesori având  310 elevi înscriși până la acest moment,  pentru 10 domenii (discipline) de activitate: Română, Matematică, Fizică, Informatică, Engleză, Franceză, Robotică, Geografie, Astronomie și Chimie, ne-a mai precizat inspectorul general al IȘJ Giurgiu.

Data de începere a cursurilor în Centrul Județean de Excelență – Giurgiu este luni, 17 octombrie 2022.

(Jurnal)