Luni, la prânz, Ministrul Sănătății intră în legătură ”on line”, cu familiile de romi din toată țara, pentru a le explica de ce este bine să se vaccineze!

0
178

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, secretarul de stat Raed Arafat și col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, vor discuta în direct, on-line, cu 1.000 de romi din administrația publică și comunitățile de romi din România despre vaccinare, anunță Agenția Națională pentru Romi, într-un comunicat de presă.

Întâlnirea va avea loc luni, 13 decembrie 2021, de la ora 13:00 și are rolul de a clarifica importanța vaccinării și de a combate toate teoriile conspirației și fakenews-urile despre vaccinare.

Dezbaterea este organizată de către Agenția Națională pentru Romi (ANR- instituție aflată în subordinea primului ministru și în coordonarea SGG), iar discuția va fi moderată de către  Iulian Paraschiv, președintele ANR.

”Această întâlnire vine ca urmare a faptului ca și în comunitățile de romi gradul de vaccinare este redus. Președintele ANR încearcă cu ajutorul autorităților centrale să elimine fricile despre vaccinare, care au cuprins și comunitățile de romi. Dezbaterea va beneficia de traducere în/din limbile română și romani”, se anunță în comunicatul emis pe această temă.

Acțiunea va fi continuată de o campanie la nivel național, direct în comunitățile de romi, unde cei 1.000 de participanți vor explica, la rândul lor,  romilor din comunitățile din care fac parte de ce nu trebuie să se teamă de vaccinare.

În zilele următoare vom încerca, la rândul nostru,  să aflăm ce au întreprins Asociațiile ce se ocupă de situația socială a romilor în județul Giurgiu, în acest sens al explicării  importanței acestei campanii de vaccinare, dezamorsând prin dialog cu aceștia informațiile alarmiste, menite să imprime o stare de suspiciune în rândul populației.

Preizăm că atât în Municipiul Giurgiu cât și în județ există comunități  puternice și  importante de romi cărora aceste explicații le vor fi de un real folos.

(Jurnal)

 

Surse: G4 Media