Lucruri  neștiute despre personajele serialului  ”LAS FIERBINȚI”: Aspirina a fost vânzătoare, Bobiță, cârciumar iar Celentano…clovn!

0
1444

Serialul de comedie a debutat la Pro TV pe 1 martie 2012 şi, de atunci a cunoscut un succes răsunător. A ajuns deja la sezonul 10 şi personajele din poveste sunt la fel de savuroase ca la început, astfel că îţi dezvăluim câteva amănunte despre trei dintre protagoniști. Cel mai tare serial despre realitatea românească cu personaje pitoreşti de pe uliţa satelor se difuzează la Pro TV de 10 sezoane. „Las Fierbinţi” a înregistrat de-a lungul sezoanelor audienţe imense, depăşind orice alte emisiuni de la posturile concurente. Dacă, despre Mihai Bobonete (Bobiţă), Mihai Mărgineanu (Ardiles) sau Gheorghe Ifrim (primarul Vasile) se ştiu mai multe, despre alţi actori din distribuţie nu se prea cunosc amănunte.

ROBI. Actorul Leonid Doni, cel ce îl interpretează pe Robi este Robert Doroftei. În serial el este poliţistul satului, tipul de „miliţian” sârguincios şi tipicar. E mândru de statutul de unic poliţist al comunităţii, are imboldul de a fi mai suspicios sau mai intransigent decât e cazul. E în elementul lui când se poate adresa grav şi moralizator, adoră ocaziile când poate cita din diverse legi. Aplică legea „după capul lui”, iar zelul detectivist îl aduce în cele mai amuzante situații. Leonid Doni a venit din Moldova şi, înainte de a juca în acest serial, a jucat în piese de teatru şi în scurt-metraje, filme şi seriale. În anul 2000 a jucat în scurt-metrajul “Bucureşti-Wien, 8-15”. În 2008 a aparut în zece episoade din serialul “Vine poliţia”, unde a jucat alături de o mare parte din actorii cu care joacă în “Las Fierbinţi”. Tot cu o parte din aceiaşi colegi a jucat în „The Godmother” – “Naşa”, unde l-a interpretat pe Zero. Leonid a mai apărut în 2013 în filmul “Carmen” și a interpretat rolul unui doctor. Actorul, în prezent, mai joacă în câteva piese de teatru, printre care şi “Prenumele”.

NICU  RAȚĂ. Marius Chivu îl interpretează pe Nicu Raţă, singurul taximetrist din Fierbinţi, singurul om de afaceri remarcabil, după consăteanul Bobiţă. Mereu în preajma lui Brânzoi, ai crede că formează o copie a celebrei perechi Bobiţă-Giani. Are 42 de ani şi a absolvit în 2000 Academia de Teatru si Film „I.L. Caragiale” Bucuresti, clasa lui Florin Zamfirescu. Este căsătorit cu Dana Chivu şi au o fetiţă, pe Sofia. Actorul a debutat în 2001 cu rolul din “The Elite”, apoi a jucat în peste 20 de filme şi seriale. În 2006 apare în serialul “La Urgenţă”, unde îl joacă pe Costel, un personaj misterios. Mai joacă în “Nunta mută” (2008), “Periferic” (2010) sau “America, venim” (2014). Rolul lui Nicu Raţă l-a făcut celebru şi continuă să-l joace!

BRÂNZOI.  Actorul Ion Ionuţ Ciocia (45 de ani) îl interpretează pe Brânzoi și este unul dintre personajele preferate de telespectatori din serial. Este tovarăşul de pahar al lui Nicu Raţă şi nu are o ocupaţie certă. Mereu în compania acestuia, mereu plin de poante, reuşeşte să-i enerveze pe toţi.

„Branzoi” sau Ionuţ Ciocia joacă la Teatrul Ion Creanga si a studiat Actorie la Universitatea Naţională de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale” din Bucuresti. S-a remarcat la începutul carierei sale in grupul „Voua”, dar are la activ și câteva filme românești precum „Schimb valutar” (2008), “Le Lapin Assasin”, “Live” (2015) şi anul trecut în “Desperate Ghostes”. Este căsătorit și are fetițe gemene. Este cunoscut şi din reclamele la medicamente sau la un fast food renumit.

CELENTANO. Adrian Văncică a devenit celebru cu rolul lui Celentano din „Las Fierbinţi”, dar a avut de tras la începutul carierei. Actorul de 40 de ani a muncit pe brânci în Coreea de Sud, unde a fost clovn. Nu e singura vedetă din serialul Pro TV care a fost greu încercat însă. Mihai Bobonete, Mirela Oprişor şi Cuzin Toma au avut şi ei meserii la care nimeni nu s-ar fi aşeptat, pe vremea când erau tineri şi la început de drum.

BOBIȚĂ. Mihai Bobonete (37 de ani), interpretul lui Bobiţă în serial, a lucrat în tinerețe la cârciuma tatălui său. “Adevărul e că taică-miu a avut 10 ani cârciumă în Giurgeni, la şoseaua naţională, şi am ars-o uşor, aşa, pe Bobiţă. Chiar eram cârcumar, ca Bobiță. Când te pune tactu’ la muncă nu prea te distrezi. Dar făceam o grămadă de bani. Vindeam peşte la şosea, mai furam de la tata de acolo, din visterie”, a povestit Bobonete la o emisiune de radio. 

ASPIRINA. Interpreta Aspirinei din “Las Fierbinţi”, actriţa Mirela Oprişor (44 de ani), a lucrat ca vânzătoare când a ajuns în Bucureşti. “M-am angajat la un chioşc din Piaţa Romană. Lucram pe tura de noapte, eram plătită mai bine şi aveam timp să citesc în timpul zilei”, a  povestit actriţa într-un interviu. Acum, Mirela este actriţă de televiziune, de teatru şi joacă în filme ori de câte ori i se iveşte ocazia. Actriţa a revenit în “Las Fierbinți” după o pauză de un an, iar din primăvară o vom vedea în sezonul cu numărul 13.

FIRICEL. Cuzin Toma (40 de ani), interpretul presonajului Firicel, cel cu râsul său inconfundabil, în realitate, înainte de a fi actor, a avut alte meserii din care şi-a câştigat existenţa. Actorul a mărturisit că a lucrat un an în mină şi, în afară de această slujbă, a mai avut parte şi de alte experiențe. “Am lucrat într-o şaormerie, dar şi într-un restaurant cu pretenţii, am fost paznic de bloc, dar şi de şantier. Am făcut dansuri, am făcut multe la viaţa mea”, a povestit actorul într-un interviu.

(Jurnal)