Lucrările primarului comunei Oinacu, Fabian ȚÎRCĂ, transformă localitatea, de la o zi, la alta, într-un loc binecuvâtat, nevisat vreodată de către cetățenii comunității!

0
478

Primarul comunei Oinacu, Fabian ȚÎRCĂ ne anunță  ”cu bucurie”, într-o postare  a sa pe facebook, de faptul că mare parte dintre lucrările demarate cu ceva timp în urmă,  au fost  fie finalizate, fie sunt în curs de finalizare… Sunt  lucrări de investiții ce au transformat într-un timp record, localitatea într-un loc nevisat măcar, de către concetățenii săi. 

Două dintre investițiile despre care vă vorbeam cu doar două luni și jumătate în urmă sunt deja finalizate – menționează primarul localității Oinacu, o comună care de la o lună, la alta devine tot mai atrăgătoare, evident datorită în primul rând eforturilor acestui tânăr și ambițios primar, Fabian Țîrcă.

Este vorba despre un parc nou, unde locuitorii satului Comasca vor putea, de acum încolo , să petreacă multe clipe de relaxare, investiție la care se adaugă un modern teren de sport, cu gazon sintetic, pe care  copiii și tinerii satului vor putea juca fotbal și zburda în voie. O bună parte a lucrărilor destinate acestora sunt aproape finalizate.

 

Garajul pentru utilajele și uneltele primăriei este și el aproape gata…

…iar grădinița din satul Comasca este și ea aproape finalizată, urmând ca, din această toamnă, preșcolarii acestei localități să înceapă cursurile într-o clădire modernă, cu toate utilitățile necesare.

De asemenea, am achiziționat, pentru serviciile de gospodărire efectuate de angajații Primăriei, o autoutilitară nouă.

Am și  pentru deținătorii de carduri bancare  o veste bună: la sediul vechii primării am montat un bancomat, astfel că atât locuitorii comunei, cât și cei aflați în tranzit prin localitatea noastră, vor putea retrage sume de bani fără a mai fi nevoiți să facă drumuri la Giurgiu sau în alte localități alăturate, ce dețin așa ceva.

O altă lucrare ce se derulează în aceste zile este cea de decolmatare a canalului de desecare Comasca, lucrare ce, odată finalizată, va reprezenta un real beneficiu pentru crescătorii de animale. Astfel ei vor avea unde să-și adape animalele,  în această perioadă extrem de secetoasă. De acest canal vor beneficia și agricultorii, care vor putea folosi apa pentru irigații.

 

Tot în zilele următoare va demara procesul de cadastrare generală a comunei Oinacu, mai întâi fiind intabulate terenurile din intravilanul comunei, urmând ca, apoi, să se efectueze cadastrarea  extravilanului comunei.

Acesta va fi, dacă pot spune așa, unul dintre cele mai mari beneficii ale locuitorilor, ei  urmând să beneficieze, în mod gratuit, de cărți funciare, de actualizarea datelor și suprafețelor, fără a mai fi nevoiți să parcurgă distanțale istovitoare până la  Giurgiu under să caute specialiști care i-ar fi costat, sume importante de bani.

În afara tuturor acestor investiții amintite de mine, în perioada ce va urma vom începe multe alte lucrări, extrem de importante pentru locuitorii comunei noastre…Dar  despre acestea promit că vom vorbi la momentul potrivit – a conchis primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă.

(Jurnal)