podul-prietenieiLucrările de pe Podul de la Giurgiu au fost finalizate şi recepţionate, iar traficul rutier în zonă se derulează,, în condiţii normale, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES. Potrivit sursei citate, recepţia proiectului „Reabilitare pod Giurgiu, peste Dunăre, pe DN5 Km 64+884” a avut loc în data de 9 decembrie, acesta fiind denumit generic „proiect fazat”.

Lucrările s-au derulat în cadrul a două perioade de programare consecutive, respectiv: faza 1 (lucrări executate şi plătite până la 31 decembrie 2015) şi faza 2 (lucrări executate începând cu data de 1 ianuarie 2016 şi derulate până la sfârşitul proiectului). Contractul de reabilitare a podului peste Dunăre, Giurgiu – Ruse, pe drumul naţional DN5, km 64+884, a fost atribuit în luna octombrie 2014 Asocierii Collini Lavori S.p.A. – Tecnic Consulting Engineering.

Valoarea contractului este de 46,157 milioane lei, din care 39,233 milioane lei din FEDR (85%) şi 6,923 milioane lei contribuţia Guvernul României (15%). CNAIR mai  precizează că, în luna noiembrie 2014, a fost emis Ordinul de începere a lucrărilor, acestea constând într-o reabilitare structurală care a permis înlocuirea integrală a sistemului rutier format din plăci prefabricate, straturi asfaltice, sablarea şi vopsirea tablierului metalic.

În prezent, traficul rutier pe Podul de la Giurgiu se desfăşoară în condiţii normale,  precizează CNAIR.

(Jurnal)