În luna decembrie a anului trecut, Nicuşor Iacob era validat consilier judeţean din partea PNL, după ce locul acestuia fusese vacant mai bine de jumătate de an. La nici o lună de la validare, Instituţia Prefectului emitea, către Consiliul Judeţean Giurgiu, adresa nr. 1479/31.01.2018, prin care aducea la cunoştinţă faptul că „hotărârea nr. 281/21.12.2017 prin care Consiliul Judeţean Giurgiu a validat mandatul de consilier judeţean al domnului Iacob Marius Nicuşor, membru al Partidului Naţional Liberal, a fost atacată în instanţa de contencios administrativ, respectiv Tribunalul Giurgiu. Conform art. 123 alin. 5 din Constituţia României, actul atacat de Prefect este suspendat de drept”.

Liberalul Nicuşor Iacob a anunţat, încă de la acel moment, al suspendării sale, că va ataca, la rândul său, decizia Prefecturii.

După mai bine de trei luni de lupte în instanţa de judecată, pe data de 2 mai, la Tribunalul Giurgiu s-a dat sentinţa în dosarul 144/122/2018 care viza cazul alesului judeţean suspendat, sentinţă care, conform certificatului de grefă, sună astfel: „ S-a respins acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Prefectul Judeţului Giurgiu împotriva pârâtului Consiliul Judeţean Giurgiu, ca neîntemeiată. Admite pe fond cererea de intervenţie formulată de intervenientul Iacob Marius Nicuşor. Definitivă”.

Cu alte cuvinte, prefectul Nina Crişu, cea care a semnat documentele de suspendare a consilierului judeţean liberal, a primit o lovitură greu de digerat pentru un reprezentant al legalităţii în judeţ.

Prezent în conferinţa de presă de joi, 10 mai, Nicuşor Iacob a declarat, scurt: „Am câştigat procesul şi am demonstrat, prin asta, că la vremea respectivă s-a făcut un mare abuz, orchestrat, în duet, de Instituţia Prefectului şi de conducerea Consiliului Judeţean, care au vrut să scape de o voce care le crea probleme şi care întreba tot timpul lucruri normale. Sper ca la următoarea şedinţă să îmi pot relua locul în sală, alături de colegii mei”, a încheiat Nicuşor Iacob.

(Jurnal)