Despre proiectul de lege iniţiat de senatorul PSD Niculae Bădălău s-a vorbit şi s-a scris, în ultima perioadă, poate la fel de mult ca şi despre cazul Insulei Belina. Adversarii politici ai social-democraţilor chiar au numit, acest proiect, „Belina 2”. Numai că surpriza a venit în cursul zilei de luni, 7  mai, când, în Senat, cu o săptămână înainte ca legea să fi putut fi aprobată tacit de aleşi, liberalii – marea lor majoritate – au votat pentru această lege. Concret, este vorba despre iniţiativa legată de trecerea Lacului Grădinari din proprietatea Apelor Române, în cea a Consiliului Judeţean Giurgiu.

Referindu-se la acest aspect, în conferinţa de presă de joi, 10 mai, liderul PNL Giurgiu, Marin Anton, declara:

„Sunt mai mult de trei luni de când, de la această masă, atrag atenţia asupra intenţiilor lui Bădălău (n.r. – senatorul PSD Niculae Bădălău) în legătură cu anumite terenuri din Giurgiu. L-am atenţionat, de asemenea, şi pe Dan Pasat, cel care are concesionată balta respectivă, că Bădălău vrea să i-o „coacă” şi să îl termine. Din punctul meu de vedere, ceea ce se întâmplă cu această lege este neconstituţional, în primul rând pentru că discutăm despre o proprietate a statului. De fapt, Bădălău vrea acel teren pentru că „miroase” o afacere imobiliară”, spunea Marin Anton.

Referindu-se la atitudinea senatorilor liberali, liderul giurgiuvean preciza:

„Regret atitudinea acestora, dar, din fericire, camera decizională este Camera Deputaţilor. Am avut deja o discuţie cu preşedintele partidului, şi colegii deputaţi nu vor vota acest proiect de lege. În cazul în care, totuşi, va trece această lege, repet, o vom ataca la Curtea Constituţională. Să nu creadă Bădălău că, dacă a reuşit să îşi treacă legea de Senat, va rămâne totul aşa cum vrea el. În loc să se ocupe de probleme reale ale giurgiuvenilor, de Podul de la Grădiştea, el se ocupă de balta de la Hobaia…Zona aceea poate fi dezvoltată şi fără ca Bădălău să o treacă din proprietatea statului în cea a Consiliului Judeţean”, a încheiat Marin Anton.

(Jurnal)