Liziera Pădurii Bălănoaia, transformată în groapă de gunoi (FOTO)

0
313

Cine  se lasă provocat în aceste zile minunate de toamnă târzie la o plimbare prin natură și dă o fugă la Pădurea Bălănoaia, la doar câțiva kilometri, în afara orașului, va avea o mare și neplăcută surpriză.

Pe marginea șoselei ce duce către această oază de verdeață, la liziera Pădurii, spațiul destinat staționării autovehiculelor, a fost transformat (duminică 24 octombrie 2021, ora 14:30), într-o adevărată groapă de gunoi, unde PET-urile din plastic, hârtiile, ambalajele, resturile de alimente, zac abandonate,  iar din când în când, la câte o rafală a vântului, o parte din ele ajung pe carosabil.

  Culmea ironiei, pe partea cealaltă a șoselei, îpe o felie de teren a pădurii stă înfipt un panou al Regiei Naționale a Pădurilor – recte Direcția Silvică Giurgiu, pe care stă scrisă un fel de atenționare, vizibilă de la distanță pentru oricine trece prin zonă: ”PĂDUREA ESTE ȘI A TA, PĂSTREAZ-O CURATĂ!”

O priveliște dezolantă care maculează încă odată imaginea acestui Municipiu ce pare lăsat de izbeliște , de prea multă vreme.

Reamintim instituțiilor abilitate, Poliția locală, respectiv Garda de Mediu, că potrivit Legii 211/2011,  abandonarea deșeurilor se pedepsește cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele fizice și de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice.

În plus, cei care aruncă deșeuri ilegal sunt obligați prin lege să curețe zona și să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăți specializate.

Evident că cineva va afirma faptul  că nu există posibilitatea de supraveghere…Ba există! La doar câțiva pași de acest loc se găsește cabana pădurarului și un stâlp de alimentare cu electricitate, de la care se poate trage ușor un cablu pentru monitorizarea întregii zone cu o cameră de luat vederi, ce se poate achiziționa la un preț derizoriu.

(Jurnal)