61720449O serie de neclarităţi, pe linie, în ce priveşte indemnizaţia pentru creşterea copiilor, l-a determinat pe liderul social democraților, Liviu Dragnea să declare,  vizibil iritat, că această chestiune nu ar fi fost discutată în partid, deşi, presa susține că ea apare, negru pe alb, în programul de convergenţă adoptat de către Guvern.

Liderul PSD susține că miniştrii ar fi comunicat prost pe această temă : Cei care comunică foarte prost sunt cei vinovaţi. Degeaba ne spun nouă în spatele uşilor închise că sunt indemnizatii uriașe, dacă nu explică asta înainte. Nu au explicat, să fie sănătoşi – preciza Liviu Dragnea.

Întrebat de jurnaliști dacă în cazul minstrei Muncii, Olguţa Vasilescu,sau al altor miniştri va lua măsuri de sancţionare pentru aceste analize greșite, Liviu Dragnea a spus: A fost doar o mustrare verbală. Au căpătat un obicei prost. Sunt buni miniștri, dar ei comunică doar efectele, uitând să comunice ce a determinat acea măsură.

Președintele PSD mai spunea că deși Legea grațierii a plecat de la problemele din penitenciare , ea a ajuns la alte probleme ale justiției, așa că se pune întrebarea „dacă ea mai e oportună.

Dragnea mai spunea că în acest caz , așteaptă un pachet mai amplu de la Ministerul Justiției, astfel încât problemele din penitenciare să fie cu adevărat rezolvate. El consideră că prioritatea PSD este aplicarea programului de guvernare, așa cum a fost el votat de români.

Totodată Liviu Dragnea a explicat și de ce conducerea partidului a decis ca Șerban Nicolae să rămână fără funcția de șef al Comisiei juridice și cea de șef al grupului PSD din Senat.

(Jurnal)