
După cum ne spunea, recent, directorul Centrului Medical Dunăreana, Emilian Costaş, faptul că unitatea pe care o conduce a ajuns să fie ocupată la capacitate maximă, şi că există chiar şi liste de aşteptare, demonstrează că, acolo unde există calitate a serviciilor, apar şi rezultatele.
„Chiar dacă nu ar trebui, teoretic, să ne bucure acest aspect, pentru că nimeni nu este fericit atunci când vorbeşte despre boală, şi mai ales despre cele incurabile, totuşi faptul că suntem apreciaţi de pacienţii noştri ne demonstrează că, atunci când vrei cu adevărat să faci ceva, poţi. Este greu, într-adevăr, pentru că la noi vin oameni cu boli extrem de grave, dar faptul că sunt îngrijiţi la standarde europene, în condiţii excelente, contează enorm pentru familiile lor”, ne declara Emilian Costaş.
Şi, dacă în urmă cu ceva timp, acesta ne spunea că problema pe care o are este legată de lipsa unei asistente şefe, la ultima noastră întâlnire acesta ne-a mărturisit, bucuros, că, în sfârşit, poate respira uşurat.
De aproape o lună de zile, postul de asistentă-şefă din cadrul Centrului Medical Dunăreana a fost ocupat, astfel că acum se funcţionează „cu toate motoarele la maxim”, cum se spune.
Acest centru medical este singurul din judeţul Giurgiu destinat îngrijirilor paliative prin spitalizare continuă pentru bolnavii de cancer în stadii terminale, pentru bolnavii care prezintă co-morbidităţi severe, ducând la o speranţă de viaţă de trei luni sau mai mică.
În cadrul centrului funcţionează un număr de 24 de paturi, structurate astfel: 2 rezerve VIP cu cate un pat, 4 saloane cu cate 3 paturi si 2 saloane cu cate 5 paturi, urmate de spatii destinate personalului medical si alte spatii administrative.
(Jurnal)