Lipsă de personal la Poliția de Frontieră. De unde vrea să aducă angajați Ministrul de Interne…Care este deficitul de personal la ITPF Giurgiu

0
1228

Așa cum anunțam într-un material publicat anterior, tot mai mulți angajați pleacă din Ministerul de Interne. Peste 7000 au părăsit deja sistemul în acest an. Golurile rămase în instituții precum Poliția de Frontieră, sunt greu de acoperit din promoțiile noi de absolvenți. Acest lucru îl resimte și Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu (ITPF)…

Ministrul de Interne vrea să asigure necesarul prin angajări din sursă externă. Cu toții constatăm că vara, în perioada concediilor sau în perioada sărbătorilor, punctele de trecere a frontierei sunt solicitate la maximum.

O altă cauză ar fi pandemia, creându-se aglomerație la formalitățile suplimentare pentru prevenirea răspândirii COVID. În toate aceste situații se vede clar că Poliția de Frontieră nu are personal suficient. Ar fi  nevoie de mii de oameni în întregul sistem al Ministerului de Interne, în condițiile în care numai de la începutul anului au plecat 7.000 de angajați.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a propus ca 5.000 de persoane să fie angajate din sursă externă. Reprezentanții sindicatelor nu sunt de acord însă cu această soluție.

Surse autorizate din minister spun că mulți polițiști se pregătesc să se pensioneze, unii de teamă că ar rămâne în sistem până la 70 de ani dacă legea se va schimba. În aceste condiții, promoțiile din școlile de poliție cu greu ar putea acoperi golurile rămase.

La ITPF Giurgiu, conform datelor obținute de cotidianul nostru, în momentul de față există un coeficient de încadrare de 80%, asta însemnând că în perioada următoare aici s-ar putea angaja noi cadre. De precizat că, de la începutul acestui an și până în prezent, au fost pensionați din frontiera Giurgiu un număr de 86 de persoane. În rândul acestora se numără agenți de poliție, ofițeri de poliție.

Din data de 2 septembrie încep să se afișeze pe site-ul Ministerului, recrutările pentru școlile de agenți. Conform acelorași surse din luna octombrie, când se vor ține examenele la școală, vor începe și recrutările din surse externe.

(Jurnal)