Liderul PNL Ludovic Orban anunță „o revoluție” în domeniul energiei și învestiții masive în acest „domeniu vital”

0
188

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat joi, 27 mai, la Constanța, că Guvernul va majora investițiile din domeniul energiei.

„Suntem într-o perioadă de schimbare majoră, aș spune aproape o revoluție în domeniul energiei. În special că urmare a ‘green deal -ului’, a noii politici europene, în următoarea perioada va trebui să facem investiții masive în producerea de noi capacități de energie și dezvoltarea de astfel de capacități de energie care să fie prietenoase cu mediul și care să permită producerea energiei cu cele mai moderne tehnologii, cele mai mari randamente, astfel încât să asigurăm competitivitate economiei românești.

Competitivitatea depinde în mare măsură de modul în care este produsă energia, de prețurile pentru energie electrică, iar ținând cont de consecințele anticipate pe termen mediu și lung ale politicii verzi de la nivel european, evident că noi va trebui să creștem capacitățile de producție semnificativ și cred că trebuie să investim major din toate resursele posibile”, a afirmat Ludovic Orban.

Președintele PNL a amintit că în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliența este alocată suma de aproximativ 1,5 miliarde de euro în domeniul energiei și că există un fond de modernizare care va fi utilizat pentru susținerea de investiții în acest domeniu.

El a menționat, totodată, că recent Camera Deputaților a adoptat acordul nuclear semnat cu partenerul strategic SUA și și-a manifestat speranța că și Senatul va adopta în cel mai scurt timp acest acord, în vederea construcției reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, investiție pe care o consideră „vitală”.

„Că tot suntem la Constanța, sunt convins că Ministerul Energiei și Guvernul sunt implicate pentru a găsi cele mai bune soluții astfel încât să putem să începem cât mai rapid exploatarea gazelor naturale de la Marea Neagră, pentru a putea utiliza aceste resurse pentru dezvoltarea economică a României”, a mai spus Ludovic Orban.

Președintele Camerei Deputaților a participat alături de ministrul Energiei, Virgil Popescu, la lansarea lucrărilor de construcție a unei centrale de producere energie electrică în cogenerare, pe platforma Midia din județul Constanța. El a subliniat că această investiție este una importantă atât la nivel național, cât și pentru locuitorii din Năvodari.

(Jurnal)