Liderul femeilor PSD Giurgiu, reținută de DIICOT! Avocata este bănuită că ar fi amestecată în afacerile ilegale ale Clanului Butoane

0
1685

Șefa organizației de femei a PSD Giurgiu, avocata Crina Alexandra Stoianovici, care este și consilier județean PSD, a fost reținută pentru 24 de ore de procurorii DIICOT – Structura Centrală pentru acuzații de constituire a unui grup infracțional (începând din 2018 și până în prezent n.r.), două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la uz de fals, participație improprie la fals intelectual, complicitate la participație improprie la fals intelectual.

Stoianovici a fost reținută alături de liderul grupului infracțional organizat care puseseră stăpânire pe Giurgiu, interlopul Octavian Grecu, zis Butoane și de alte 32 de persoane. În total, în acest dosar, procurorii DIICOT au început urmărirea penală față de 58 de persoane, dar o parte din persoane sunt cercetate în libertate.

Avocata Crina Stoianovici este o apropiată a fostului lider al PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, personaj care activează acum la Curtea de Conturi. În perioada când Bădălău era Ministrul Economiei Crina Stoianovici a fost numită de acesta în forurile de conducere ale Romarm.

Din informațiile newsonline.ro, acuzațiile care i se aduc avocatei Stoianovici au strânsă legătură cu faptele liderului grupului infracțional Octavian Grecu, zis Butoane.

(…) Printre cei reținuți pentru 24 de ore se mai află soția lui Butoane, fii acestuia, precum și alți locotenenți dar și omul de afaceri Florin Mihăilă, patronul unei firme de construcții și cu lucrări în Sectorul 3 din București.

Procurorul DIICOT a stabilit că grupul infracțional a acționat pe mai multe paliere, principalele fiind:

–       realizarea de lucrări de construcţii (asfaltări, drumuri și poduri etc), la standarde necorespunzătoare, folosind în acest scop persoane juridice controlate de către aceștia, prin subcontractarea de lucrări de execuție de la diverse unități administrativ teritoriale prin proiecte cu finanțare prin PNDL(Programul Național de Dezvoltare Locală), câștigate direct de aceștia sau de asociați ai acestora, finanțarea acestora realizându-se cu sume de bani provenite din infracțiuni care erau reintroduse în circuitul financiar licit, iar profiturile astfel obținute fiind însușite în scopuri personale, delapidând în acest demers societățile comerciale tampon folosite.

–       săvârșirea unor infracțiuni de proxenetism, fiind identificate mai multe situații și referiri la persoane de sex feminin aflate în diverse țări din vestul Europei care se prostituează în beneficiul direct al membrilor grupării infracționale, dar și situații în care membrii grupării înlesnesc practicarea prostitutiției pe teritoriul României, prin identificarea de persoane interesate să beneficieze de servicii sexuale plătite.

–       obținerea unor servicii, avantaje sau alte beneficii necuvenite în diferite demersuri întreprinse în relația cu instituții publice din municipiul Giurgiu, prin folosirea influenței de care se bucură la nivel local liderul grupării dar și de membrii care sprijină gruparea.

–       disimularea deținerii dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile și imobile obținute prin mijloace ilicite, prin înscrierea acestora în acte cu sprijinul unor interpuși și efectuarea unor transferuri de proprietate fictive în vederea ascunderii originii reale ale acestora precum și pentru evitarea aplicării unor măsuri de confiscare asupra acestora, prin comiterea de infracțiuni de fals.

–       deținerea și portul cu diferite ocazii, fără drept, a mai multor arme letale cu glonț de către lider, dar și de eșalonul de comandă al grupării de criminalitate organizată și persoanele de încredere, în scopul intimidării membrilor altor grupări infracționale sau altor persoane față de care aveau diverse interese.

–       pregătirea săvârșirii unor infracțiuni de înșelăciune constând în utilizarea unor mijloace și metode de trișare la jocurile ilegale de noroc organizate în diferite orașe ale țării la care participă membrii grupării.

–       asocierea în vederea realizării infracțiunii de contrabandă cu țigarete din Bulgaria, ce urmau a fi valorificate pe teritoriul României, atât direct cât și prin interpuși.

–       asocierea în vederea realizării infracțiunii de contrabandă cu monede din aur din Turcia, ce urmau a fi valorificate pe teritoriul României, atât direct cât și prin interpuși.

Surse: newsonline.ro