votdeputati-465x215Românii care vor să se pensioneze, dar au cotizat insuficient la bugetul asigurărilor sociale, vor putea să-şi cumpere vechimea necesară.

Deputaţii au adoptat o lege care permite celor interesaţi să încheie un contract de asigurare socială, în maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a iniţiativei legislative. Vor putea plăti astfel contribuţia lipsă, integral sau eşalonat, pentru cel mult 5 ani anteriori. Persoanele interesate pot încheia, în acest sens,  un contract de asigurare socială, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi. Contractul de asigurare socială se încheie între persoana interesată sau, după caz, mandatarul acesteia, desemnat prin procură specială şi casa teritorială de pensii din raza teritorială de domiciliu ori reşedinţă a persoanei interesate.  Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contribuţiei de asigurări sociale sunt cele care se încadrează în intervalul de timp cuprins între data încheierii contractului de asigurare socială potrivit prezentei legi şi ultimii 5 ani anteriori acestei date – se mai arată în lege. 

După cum ne peciza directorul Casei Judeţene de Penii Giurgiu, Marian Dumitru: “Preţul unei luni este de 247 lei”. El mai spunea că această facilitate este benefică mai ales celor care nu au minim 15 ani stadiu de cotizare şi ar avea vârsta standard de pensionare. (bărbaţi 65 ani, femei 63 ani)                                           

(Jurnal)