Concursurile de directori de şcoli vor împiedica numirile pe criterii politice

0
209

concurs-655x360Concursurile de directori programate în octombrie ar putea fi anulate, dacă Senatul aprobă un amendament prin care acestea trebuie să se facă doar în vacanţa de vară. Amendamentul aparţine fostului ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu şi a generat un întreg scandal în comisia de specialitate din Senat. Mulţi candidaţi s-au şi înscris.  Toate posturile de director de şcoală sunt scoase la concurs în această toamnă după ce, în ultimii zece ani ele au fost ocupate prin simple numiri.

Ocuparea prin concurs a funcţiilor  nu a fost până acum o practică statuată de către partide, numirile fiind agreate strict politice. Dorind să aflăm care este situaţia în acest moment în cadrul Inspectoratului judeţean Şcolar Giurgiu, ne-am adresat, profesoarei Georgeta Stănescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei care ne-a precizat:

La momentul acesta, pregătirile pentru concursul de directori de şcoli sunt în plină desfăşurare. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Giurgiu organizează concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi de director adjunct din unităţile de învăţământ de stat din judeţul Giurgiu, pentru 90 unităţi de învăţământ – pentru funcţia de director şi pentru 10 unităţi de învăţământ – pentru funcţia de director şi cea de director adjunct. Concursul se organizează în baza Metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar, aprobată prin OMENCŞ nr. 5080/ 31 august 2016. Dosarele candidaţilor se depun electronic în perioada 13 septembrie – 2 octombrie 2016, proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie 2016, în timp ce probele de interviu şi evaluare a curriculum-ului vitae se vor desfăşura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016 în locaţiile stabilite de Inspectorat.

Întrebată dacă domnia sa consideră oportună pentru sistemul de învăţământ desfăşurarea acestor concursuri în luna octombrie sau prefer amânarea lor pentru vacanţa de vară, prof. Georgeta Stănescu ne-a declarat că nu comentează acest aspect şi că instituţia pe care o reprezintă are în vedere şi în obligaţie doar ducerea la îndeplinire a respectivelor prevederi metodologice.

Jurnal

(Jurnal)