Legea Camerelor Agricole a fost declarată neconstituțională de către CCR! Curtea Constituţională a României (CCR) a decis astăzi, miercuri – 9 decembrie, cu unanimitate de voturi, admiterea sesizării preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu modificarea Legii privind camerele pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală.

Conform unui comunicat de presă al CCR, Curtea a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Președintele României și a constatat că este neconstituţională, în ansamblul său, Legea privind camerele pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură și dezvoltare rurală.

Decizia este definitivă şi general obligatorie. Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Curtea Constituțională vor fi prezentate în cuprinsul deciziilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Sesizarea de neconstituționalitate a fost sesizată Curții de către Președintele României. 

Despre această decizie, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu, Petra Ochișor, declara: 

„Este și nu este bine că a fost declarată neconstituțională. Camerele acestea agricole fuseseră concepute strict pentru a veni în sprijinul micilor fermieri, întrucât marii fermieri își puteau permite consultanța. Pe de altă parte, la momentul acesta, nu era oportună înființarea, întrucât pentru micii fermieri, deja loviți de criza economică și de pagubele create de condițiile meteo nefavorabile, o cheltuială în plus cu aceste consultanțe nu este binevenită”. 

(Jurnal)