Scriam cu puțin timp în urmă despre faptul că pistele de biciclete realizate de municipalitate în Giurgiu sunt impracticabile. În perioada caldă, din cauza autoturismelor parcate pe aceste piste, iar în perioada rece, după cum se poate observa în imagini, din cauza zăpezii care le acoperă aproape în intregime.

În consecință, tragem concluzia că aceste piste au fost realizate mai degrabă formal, ca reacție la normele europene ce impun așa ceva și nicidecum ca necesitate a unei părți a cetățenilor acestui Municipiu. Mulți dintre cetățeni, posesori de biciclete, ne întreabă ce masuri vor lua autoritățile în continuare pentru a putea folosi aceste porțiuni de carosabil destinate, exclusiv, acestor mijloace de locomoție
pe două roți.

Mai mult, la scurt timp de la finalizarea lucrărilor pe str. 1 Decembrie 1918 din municipiu, când autoturismele blocau aceste piste, am solicitat un punct de vedere reprezentanților Poliției Locale, care ne-au declarat, la acea vreme, că se are în vedere derularea unei acțiuni cu această tematică (conștientizare, mai întâi, a șoferilor asupra faptului că blochează, neregulamentar, pista de biciclete, și, mai apoi, sancționarea acestora), însă, așa cum precizam anterior, nu se vede niciun rezultat.

Așteptăm un răspuns, atât din partea municipalității cât și din partea Serviciului rutier al Poliției.

(Jurnal)