Sunteți de acord cu instituirea unei taxe pentru animalele de companie care trăiesc la bloc? Cam așa ar putea suna întrebarea către giurgiuvenii care denunță tot mai des abuzurile comise de proprietarii animalelor de companie, găzduite în apartamentele blocurilor din Municipiu.

Indiferent că suntem iubitori de animale, nu de puține ori  am fost deranjați de lipsa de respect a stăpânilor acestora, care consideră normal să lase  fecalele animalelor  pe scara  blocurilor sau în locurile publice, să nu folosească botnița atunci când  ies cu animalul la plimbare sau să fie amuzați de lătratul animalului  din apartament, spre disperarea  vecinilor.

A fi stăpânul unui animal  presupune acumularea și respectarea unor norme minime de respect față de mediul înconjurător și mai ales față de concetățeni, ce ne sunt vecini.Iată de ce unii dintre aceștia s-au gândit ca  cei de dețin animale la bloc să  fie taxați în plus.

Legislația care reglementează viața la bloc nu conţine însă prevederi clare privind instituirea unei taxe pentru animalele de companie care trăiesc la în apatamentele blocurilor de locuit, dar permite Asociațiilor de Proprietari să ia o astfel de hotărâre. Astfel, Legea nr. 230/2007 permite Adunării Generale a Proprietarilor să adopte o hotărâre în acest sens, prin care să se instituie o taxă pentru animalele ce trăiesc în apartamentele situate într-un bloc.

 

(Jurnal)