Direcția de Impozite și Taxe Locale Giurgiu vine în întâmpinarea contribuabililor giurgiuveni prin scutirea plății penalităților până la data de 30 iunie 2022.

În ședința ordinară ce va avea loc astăzi, 24 februarie 2021, la sediul Primăriei Giurgiu, consilierii locali au pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care îi vizează direct pe cei cu datorii la impozitele și taxele locale, persoane fizice sau juridice.

Mai exact aceștia pot beneficia de anularea accesoriilor, dacă îndeplinesc o serie de condiții.

L-am întrebat pe Laurențiu Țintea care este categoria de debitori vizată de această scutire a plății accesoriilor și acesta ne-a precizat: „Această măsură de sprijin se aplică pentru toate categoriile de debitori, persoane fizice sau juridice, indiferent de forma de proprietate, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, care, la data de 31 martie 2020 inclusiv, înregistrau obligații bugetare principale restante către Municipiul Giurgiu”.

Iată ce trebuie să facă debitorii ce doresc să beneficieze de anularea accesoriilor: „Cei care vor să beneficieze de aceste facilități pot notifica în scris DITL Giurgiu în mai multe feluri, la alegere:

– prin e-mail: ditl@primariagiurgiu.ro
– prin fax: 0246-231.893
– accesând site-ul DITL la adresa: https://ditlgiurgiu.ro/Servicii-Online/-Depunere-Documente-online.

Din acel moment solicitantul are termen până la 30 iunie 2022 inclusiv, să achite obligațiile principale restante la 31.03.2020 pentru a i se putea anula în final accesoriile.

Numai în perioada 25 noiembrie 2021-31 ianuarie 2022, de aceste facilități fiscale au beneficiat un număr de 18 contribuabili giurgiuveni, mai exact 17 persoane fizice și o firmă, fiind aplicate anulări de accesorii în valoare de 33.000 lei, la încasări de 96.000 lei.

L-am întrebat pe Laurențiu Țintea și despre cuantumul aproximativ al încasărilor la care se așteaptă în urma aplicării acestei facilități fiscale: „Preconizăm ca alte 50- 60 de persoane fizice și juridice vor aplica la această scutire a plății accesoriilor fiscale, suma încasărilor ajungând la 200.000-300.000 lei”.

„Dorim să întindem o mână de ajutor tuturor celor care s-au confruntat cu probleme de cash- flow în această perioadă” ne- a comunicat directorul DITL Giurgiu, Laurențiu Țintea.

(Ana Magheru)