Pasionat de frizerie, colegul nostru Laurențiu s-a gândit că își poate folosi talentul pentru a le face ziua mai frumoasă copiilor și bunicilor din Ucraina.

Acesta a auzit de la colegii săi, dar și de la prieteni că în Gara de Nord sunt spații amenajate pentru cetățenii ucraineni care ajung în capitală și nu a stat pe gânduri. A mers în gară, s-a înscris pe lista voluntarilor, iar apoi și-a amenajat un loc special pentru tuns.

În curând voi absolvi un curs de frizerie. Am învățat de la cei mai pricepuți în acest domeniu și m-am gândit că ar fi o idee bună să le aduc oamenilor zâmbetul pe buze, în timp ce așteaptă în gară.

Am câteva zile libere și vreau să ajut atât cât pot.

A fost puțin mai greu la început pentru că oamenii nu știau exact ce trebuia să facă pentru a se tunde, dar încet-încet și-au dat seama că nu îi costă nimic și au venit în micul meu salon improvizat. Opt persoane am tuns doar ieri, iar astăzi, după prânz, voi merge din nou” ne-a povestit Laurențiu.

Și da, toți cei care l-au întâlnit au zâmbit! Au uitat măcar pentru o clipă de situația dificilă în care se află și au apreciat această lecție de solidaritate.

La unitate, este un coleg pe care te poți baza, în orice moment. Din anul 2015 este pompier la ISU Giurgiu, în cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești.

Nu putem să spunem decât „Jos pălăria”, sperând că acest demers demn de laudă poate inspira și alti tineri.

(Jurnal)