Lanțul McDonald’s anunță că va folosi mai puține antibiotice administrate puilor vânduți prin fast food-uri. Când vine rândul României…!?

0
251

Celebrul Lanţ de fast-food-uri ”McDonald’s” ia în calcul reducerea în următorii ani a utilizării antibioticelor în cazul puilor pe care îi serveşte în toată lumea și evident și în România. Această măsură vine  la scurt timp după ce a adoptat deja acest lucru în Statele Unite ale Americii, după cum informează AFP.

”Începând din 2018, vom începe să punem în aplicare o nouă politică privind utilizarea antibioticelor în cazul puilor de crescătorie de pe toate pieţele din lume’, a anunţat compania într-un comunicat publicat marţi. 

Începând de anul trecut, McDonald’s nu mai serveşte pui de găină trataţi cu antibiotice în restaurantele sale din Statele Unite. Planul anunţat de grupul american de restaurante la nivel mondial este însă mai puţin ambiţios decât cel aplicat în SUA, deoarece se referă numai la antibioticele considerate critice de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru sănătatea umană. 

McDonald’s nu va mai servi pui de găină expuşi la astfel de antibiotice începând din 2018 în Brazilia, Canada, Japonia şi Coreea de Sud, iar  de la sfârşitul anului 2019 și în Europa, Rusia şi Australia.

(Jurnal)