În urma protestului de la Giurgiu, din data de 29 martie, Jandarmeria a publicat pe pagina de Facebook a instituției următorul comunicat:

„Jandarmii și polițiștii giurgiuveni au asigurat ordinea publică la protestul ce a avut loc ieri, 29 martie, în municipiul Giurgiu, pentru prevenirea oricăror incidente care puteau afecta siguranța participanților, proprietatea publică și privată. Echipele de dialog aflate în dispozitivul de ordine publică au avut contact permanent cu protestatarii și i-au informat cu privire la prevederile legale și consecințele nerespectării acestora. Până la acest moment au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 128.500 lei. În prezent sunt analizate imaginile operative, pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat legea.”

Am dorit să aflăm pentru ce au fost aplicate amenzile menționate în comunicat, luând în considerare că media acestora este de
128.500/24= 5.354,16 lei, motiv pentru care am contactat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Giurgiu, dl. locotenent Călinescu Dumitru, care ne-a comunicat că toate amenzile aplicate au vizat nerespectarea măsurilor de prevenție anti-COVID.

Totodată am dorit să aflăm dacă postarea marcată de Jandarmeria Română ca fiind falsă, ce nu trebuia redistribuită a fost, sau nu, răspândită în mediul online giurgiuvean.

Purtătorul de cuvânt ne-a informat că materialul a fost distribuit în mică măsură. La acest moment nu există informații cu privire la posibila sancționare a acestor fapte.

(Jurnal)