Ședința ordinară a Consiliului județean Giurgiu de vineri, 28 iunie, părea că se va sfârși fără vreun istoric până când în scenă a intrat liberalul Nicușor Iacob. Primul simptom a fost legat de Ordonanța 114 despre care liberalul a bâguit ceva legat de faptul că CJ este obligat de Lege să adoptăm sau...după care s-a oprit sufocat de consistența subiectului.

A venit însă momentul de apogeu când stimabilul a dorit să demonstreze că pe el chiar îl freacă ”grija de consilier”, privind anumite funcții din instituțiile subordonate Consiliului județean , funcții , pe care el – după cum cineva malițios observa – nu le-ar putea ocupa ”never -ever ”.

La proiectul de Hotărâre privind prelungirea exercitării funcției temporare publice de conducere a directorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, după ce s-a precizat că în urma concursului ce a avut loc la București, pentru a doua oară, la examen nu s-a prezentat nimeni și că în acest context CJ a dispus prelungirea temporară a acestei funcții, și-a făcut din nou intrarea în scenă Nicușor Iacob.

Mai întâi stimabilul a dorit să reamintească celor prezenți că este a treia sau a patra oară când i se prelungește mandatul ”d-lui director” al DGASPC : Poate că dl. Director nu mai vrea să fie director și noi îl obligăm…! a grăit sarcastic Nicușor Iacob, ce se prefăcea vizibil , nedumerit , de ce acela ce îndeplinește acest interimat nu se prezintă la concursul de ocupare ”in integrum” al postului. Evident că președintele Mina a întrebat, la rândul său, cu o umbră de ironie : Să-l oblig ? Ce să-i fac…? Sau vreți să oblig lumea să se înscrie la concurs?

Vrei să fii director acolo, du-te domne la concurs! – a continuat ușor agresiv Nicușor Iacob.

Nici argumentul că directorul este funcționar public de execuție la Consiliul Județean Giurgiu și omul este doar detașat la Protecția Copilului nu l-a mulțumit pe consilierul liberal.

Iată de ce Nicușor Iacob a întrebat (pentru a câta oară?!) nedumerit, spre exasperarea colegilor de Consiliu, de ce omul – ce și- a arătat cu brio priceperea managerială, după cum recunosc toți consilierii – a refuzat să se prezinte la concurs în cele două ocazii pe care le-a avut. Uite așa ca să se mire proștii , Stimabile!

Nicușor s-a chinuit, în continuare, minute în șir să înțeleagă că ”Omu este detașat temporar! Când era mai simplu să ia DEX-ul și să vadă ce înseamnă asta.

Consilerul liberal nu a fost însă mulțumit nici de acest răspuns drept pentru care a amenințat în numele colegilor săi de partid (?!): este ultima oară când votăm prelungirea mandatului domnului director!

Așa neicusorule, fă-te rău! Dă-te la ei..! Măcar enervează-i , să curgă sudoarea pe ei , ca să vadă ce coleg plin de ”prințipuri” au! Carevasăzică, după cum se vede, pentru liberalul Nicușor Iacob ședințele de Consiliu se bazează pe sintagma: ”Hai să ne întâlnim ca să vorbim discuții!

Când eram copil nașul meu de botez mă învățase o melodie al cărui refren suna cam așa: Nicușor are o tobă/ Bum! Bum! Bum!.. Un refren de care îmi aduc aminte de fiecare dată când în Consiliul Județean Giurgiu ia cuvântul sau pune întrebări Nicușor Iacob…Bum! Bum!…Bum!

Vă lăsăm să savurați melodia care, de ce să nu recunoaștem, i se potrivește…mănușă protagonistului nostru!

https://www.youtube.com/watch?v=DHYmPFlkMV0

(Florian Tincu)