La Târgul de Turism de anul acesta întrebarea tur operatorilor a fost: ”De ce buget dispuneți?!”

0
548

Astăzi a fost ultima zi a Târgului de Turism, ce a durat 4 zile (23 – 26 februarie), în Capitală, la pavilionul B2 din cadrul Romexpo.

Aparent surprinzător, numărul participanților (firme de turism) ca și cel al solicitanților (public), a fost unul redus față de edițiile anterioare. Organizatorii ne spuneau că acest lucru se datorează faptului că ar fi primul târg de acest gen după Pandemie și că evenimentele din ultima perioadă ca și creșterile prețurilor la biletele de avion, i-au făcut pe mulți să fie reticenți față de o eventuală vacanță în afara granițelor.

Reprezentanții firmelor de turism ne mărturiseau însă că un factor important care a limitat prezența mai multor operatori de turism la Târg a fost și prețul piperat al înființării unui stand. Anul acesta prețul a ajuns la 20.000 de euro pentru cele 4 zile!!!

Surprinzător este faptul că, în ciuda dramei din Turcia, concediile și city break-urile în această țară sunt în continuare dintre cele mai asaltate. Alături de standul turcilor, cel al Greciei și al vecinilor noștri bulgari au fost, de departe, cele mai reprezentative din tot pavilionul expozițional.

De notat efortul firmelor românești din diferite zone ale țării (mai ales zona de nord și zona Dobrogei), de a pune la dispoziție petrecerea timpului liber și a concediilor în stațiuni și locuri extrem de pitorești, cu o ofertă extrem de variată.

Peste 151 de companii, din 10 țări (Bulgaria, Cipru, Egipt, Grecia, Israel, Moldova, Polonia, România, Turcia, Ungaria) au participat la Târg oferind reduceri de până la 50% pentru destinațiile populare, dar și cu promoții speciale la vacanțe de lux.

Pe lângă participantele tradiționale precum Bulgaria, Grecia și Turcia, Târgul s-a  bucurat  și de  prezența unor state precum Israel, Maroc, Moldova sau Tunisia.

Ca de fiecare dată, dintre firmele românești, Christian Tour a dat ora exactă în ceea ce privește turismul în diferite destinații din lume.

Dacă până acum întrebarea reprezentanților firmelor de turism erau ”Ce destinație preferați”, de această dată prima întrebare a lor a fost: ”De ce buget dispuneți!”. Este clar că nimeni nu mai are chef să piardă o grămadă timp cu tot felul de oferte, pentru ca la final solicitantul să îi spună că este prea costititor pentru el.

Circuitele par a fi anul acesta cireașa de pe tort a turismului, mai ales cele în principalele orașe ale Spaniei: Madrid, Valencia, Sevilla sau Pallma de Majorca.

Cei care doresc să își surprindă partenerul(a) cu un city break de 1️ Martie sau 8 Martie pot cumpăra un bilet de avion către Paris, Veneția și Roma sau pot rezerva o escapadă romantică pe Coasta de Azur, Riviera Italiană, în Toscana, Malta sau Capadoccia, cu un discount de până la 30%, dar pot marca începerea primăverii într-o destinație românească.

Agențiile și tour-operatorii au pregătit pachete turistice reduse cu până la 40% și pentru perioada Paștelui, iar cei care vor să se asigure din timp că își petrec concediul de vară într-o destinație de vis, pot beneficia de o reducere de până la 50% pentru un sejur achiziționat din timp.

Una peste alta, anul acesta concediile în afara țării vor fi mai costisitoare decât până acum, așa cum ne-au mărturisit reprezentanții firmelor de turism, la Târgul de anul acesta, așa că mai aveți timp să vă replanificați concediile la care ați sperat.

(Jurnal)