Două școli din județul Giurgiu se află în risc seismic!

0
1800

La cererea Ministerului Educației, Inspectoratele Școlare au transmis situația unităților de învățământ cu risc ridicat în caz de cutremur.

După centralizarea datelor, Ministerul Educației a publicat lista școlilor aflate în risc seismic I, adică cele care nu mai prezintă nicio siguranță pentru elevi și profesori.

Pe lista unităților școlare cu probleme, sau mai bine zis pe lista școlilor cu risc seismic, se află Școala Gimnazială Nr.1 Adunații Copăceni și Școala generală din satul Dărăști – Vlașca, după cum ne spunea chiar Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu.

Desigur, mai sunt și alte unități școlare sau preșcolare în Giurgiu care nu sunt 100% sigure în caz de cutremur, însă doar cele două școli au fost clasificate cu cel mai ridicat risc.

Întrebat ce se va întâmpla cu elevii acestor  școli, prof. Ion Ghimpețeanu ne-a spus că începând cu luni,  27 februarie, elevii din Școala comunei Adunații Copăceni vor fi relocați în clădirea destinată ciclului gimnazial. Programul unității școlare se va desfășura în două schimburi: Schimbul I, orele 08.00-12.00 ( pentru elevii ciclului primar) și Schimbul II, orele 12.30-18.30 ( pentru elevii ciclului gimnazial).

(Jurnal)