La slujba de înviere oficiată la capela Centrului pentru persoane vârstnice Mironești pot participa și locuitorii satului

0
112

Localnicii din satul Mironești, comuna Gostinari, vor avea ocazia în acest an să participe la slujba de Înviere oficiată la capela din curtea Centrului pentru persoane vârstnice Mironești, structură rezidențială din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

Pentru că la biserica din satul Mironești, clădire monument istoric, se fac lucrări de restaurare, acest lăcaș de cult fiind închis, enoriașii din satul Mironești vor avea posibilitatea să participe la slujba ce va fi organizată în noaptea de Înviere la capela amplasată în curtea Centrului pentru persoane vârstnice. Slujba va fi oficiată de preotul  Centrului, Alexandru Grigore.

Pentru că pe lângă persoanele vârstnice instituționalizate, la slujbă vor fi prezenți și enoriași din sat, au fost făcute pregătiri pentru ca spațiile exterioare ale acestei structuri rezidențiale să fie adecvate unui număr de persoane mai mare decât în mod obișnuit.

Este o bucurie pentru noi faptul că putem oferi această posibilitate localnicilor, este pentru prima dată când la slujba de Înviere oficiată la această capelă partipă și enoriași din sat. Suprafața curții Centrului Mironești este foarte mare, 13 000 de metri pătrați, așa că suntem bucuroși de oapeți. De câteva zile ne pregătim pentru a-i întâmpina așa cum se cuvine, prin amenajarea spațiilor exterioare de lângă capelă. Cu implicarea preotului Alexandru Grigore, ne-am organizat pentru a înlocui gresia de la intrarea în acest lăcaș de cult, plantarea de flori, suplimentarea mijloacelor de iluminat și instalarea unui cort, pentru a fi pregătiți în eventualitatea unor condiții meteorologice nefavorabile. De-a lungul anilor, am avut o colaborare foarte bună cu preoții din zonă. Cu atât mai mult ne bucurăm că și Centrul Mironești poate veni astfel în sprijinul localnicilor care vor să participe la slujba de Înviere oficiată în satul lor; Centrul este deschis spre comunitate și aceasta reprezintă o ocazie de a promova contactele sociale, de a facilita comunicarea beneficiarilor cu membrii acesteia”, a declarat Daniela Stănescu, șef al Centrului pentru persoane vârstnice Mironești.

(Jurnal)