La sfârșitul săptămânii trecute Primarul comunei Vedea, Marian ȚAGA, a plantat 7.000 de puieți de salcâm, născând o legendă!

0
527

La sfârșitul săptămânii trecute, primarul comunei Vedea, Marian ȚAGA, a organizat o acțiune de împădutite pe care a avutabilitatea și inspirația totodată de a o asocia cu un eveniment ceva naște cu siguranță o frumoasă și interesantă legendă.

Acţiunea s-a intitulatPădurea eroilor giurgiuveni“. Numele acțiunii nu a fost ales deloc întâmplător căci, pe lângă înfiinţarea unei liziere de salcâmi care în doi ani vor deveni plămâni unei păduri, ce vor genera circa 840 de tone de oxigen, Marian Țagaa creat prin acest eveniment o legendă: fiecare arbore plantat semnifică unul dintre eroii căzuți în cel de-al doilea RăzboiMondial, eroi ce din păcate nu au fost înmormântați creştineşte.

Un gest de o deosebită sensibilitate care va naște cu siguranță povesti în jurul acelor locuri din comuna Vedea pe care se va dezvolta această viitoare lizieră.

La acţiunea din week-end au mai fost prezenţi, pe lângă numeroșivoluntari din comună (tineri și cetățeni de toate vârstele) și câteva personalități ale județului, oameni politici: Senatorul Toma Petcu, deputatul Alexandru Andrei, preşedintele CJ GiurgiuDumitru Beianu şi vicepreşedintele CJ, Cristian Anculescu.

(Jurnal)