Dacă despre anul 2017, primarul comunei Găujani, Dumitru Marcu, spunea că a fost unul în care s-a axat pe creşterea gradului de bunăstare al locuitorilor comunei, despre anul care tocmai a început, edilul ne declara, de curând, că şi l-ar dori cel puţin la fel de bun ca precedentul.

„Deşi am avut unele probleme în ceea ce priveşte bugetul, în sensul că ne-am văzut nevoiţi, toţi primarii de localităţi din ţară, să ne aliniem la noua lege a salarizării în administraţia publică locală, tot am găsit soluţii să nu rămânem fără proiecte. Astfel, anul 2017 l-am încheiat cu 80% finalizaţi din cei 9,5 kilometri de asfaltare drumuri locale, acesta fiind, de altfel, cel mai important proiect al anului trecut”, ne spunea Dumitru Marcu.

Pentru anul 2018, primarul comunei Găujani ne-a precizat că are, deja, semnat la Ministerul Dezvoltării, un alt proiect important pentru comunitate: asfaltarea altor 8 kilometri de drumuri locale, proiect care urmează să fie demarat în scurt timp.

„La acesta, suntem în etapa de obţinere a avizelor, apoi să organizăm licitaţiile şi, dacă totul va merge bine, sper ca undeva, pe la jumătatea anului, să începem lucrările!”, ne mai spunea Dumitru Marcu.

Şi,cum întotdeauna, odată cu veştile bune apar şi unele mai puţin plăcute, edilul din Găujani spunea, cu o urmă de amărăciune în glas, că ar vrea să facă mult mai multe, dar, din păcate, cum până acum singurii bani la buget care le-au venit au fost cei repartizaţi de Consiliul Judeţean, din cei 20% din cota de TVA, nu are curaj să antameze şi alte lucrări în regie proprie, deoarece nu ştie pe ce sume să se bazeze. Dar, ambiţios – cum se autocaracterizează – Dumitru Marcu a ţinut să precizeze, la finalul întâlnirii noastre, că va găsi, până la urmă, o soluţie, astfel încât planurile pe care şi le-a făcut pentru anul 2018 să devină realitate.

(Jurnal)