De câteva luni bune, lângă vechiul sediu al Primăriei din Mihai Bravu se înalță, de zor, o nouă clădire. Pe o pancartă ce se ițește din spatele palmierilor ce „tronează” lângă gard se poate citi: „Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Programul Național de Dezvoltare Locală – Beneficiar: Comuna Mihai Bravu – Tip Proiect: SEDIU PRIMĂRIE – Înființare de sediu pentru Primăria Mihai Bravu, în comuna Mihai Bravu, județul Giurgiu”.

Până aici, nimic neobișnuit. Doar că, din informațiile pe care le-au primit reporterii publicației noastre, construcția respectivă s-ar ridica fără niciun fel de autorizație.

La o simplă căutare pe site-ul Consiliului Județean, în ultimii doi ani entitatea amintită nu a eliberat, pentru ÎNFIINȚARE SEDIU PENTRU PRIMĂRIA MIHAI BRAVU, nicio autorizație de construire.

De altfel, se pare că nici constructorii nu știu nimic de vreun asemenea document, lucru desprins dintr-o discuție cu cei doi angajați, găsiți de reporterii noștri la momentul deplasării la Mihai Bravu.

Nu știm, doamnă, nimic…Nu i-am auzit pe șefi…De ce nu scrie pe pancarta aia? Păi nu avem de unde să știm noi asta…noi suntem simpli muncitori!”, spuneau oamenii respectivi.

La banca de la stradă, chiar vis-a-vis de Primărie, un bătrânel, moș Tudor, privește lung la construcția ce se profilează în fața casei lui. „Ehe…de când se tot chinuie să facă primăria asta nouă…Dar nu știu de ce se agită atâta că și aia veche era bună. Din ce vorbește lumea, cică ar construi așa, fără acte. Dar cine mai știe, cu țara asta în care fiecare face ce vrea”, încheie moș Tudor, înainte de a se întoarce în curte.

Din păcate, niciun reprezentant al Primăriei Mihai Bravu nu a răspuns solicitării noastre. Mai mult, telefonul instituției amintite este, de mai bine de o lună de zile, inoperabil.

(Jurnal)