La invitația Senatorului Toma PETCU, o delegație a Comisiei pentru Transporturi din Parlamentul European, vizitează România!

0
192

”La invitația mea, în calitate de președinte al Comisiei pentru transporturi și infrastructură, o delegație a Comisiei pentru transport și turism din cadrul Parlamentului European vizitează România în perioada 23-25 mai” – precizează senatorul liberal, Toma PETCU , într-o postare pe facebook.

”Astăzi vizita a debutat cu o întâlnire oficială la Guvern la care au participat premierul României, Nicolae Ciucă și Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Din delegația Comisiei Parlamentului European au făcut parte europarlamentarii: Marian-Jean Marinescu, Elżbieta Katarzyna Łukacijewska, Dorien Rookmaker, Rovana Plumb și Gheorghe Falcă.

Însoțit de Eugen Țapu-Nazare, președintele Comisiei pentru antreprenoriat și turism, am expus programul vizitei, care va cuprinde întâlniri cu membrii Comisiei pentru transport și infrastructură și ai Comisiei pentru antreprenoriat și turism din cadrul Senatului, membrii ai Guvernului României, precum și cu reprezentanți ai autorităților și companiilor naționale, implicate în implementarea și gestionarea rețelei transeuropene de transport (TEN-T) și turismul maritim.

De asemenea, pe durata vizitei sunt prevăzute deplasări la Constanța și Tulcea în cadrul cărora vor avea loc întâlniri cu guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, operatori aeroportuari, precum și cu reprezentanți ai autorităților române.

În actualul context geopolitic vor avea loc vizite de lucru la Isaccea – punctul de trecere al frontierei cu Ucraina și Galați – podul de la Giurgiulești- punctul de trecere al frontierei cu Republica Moldova” – a mai menționat senatorul PNL de Giurgiu, Toma PETCU.