Miercuri, 28 aprilie, la inițiativa europarlamentarului Dan Motreanu, Asociația ”Prietenii de lângă Tine” a demarat implementarea proiectului „Școala sigură pentru copiii cu dizabilități”  sponsor fiind Kaufland Romania.

Proiectul este derulat la Școala Gimnazială Specială nr. 1  din str. 1 Decembrie 1918, municipiul Giurgiu, unitate aflată sub patronajul Consiliului Județean Giurgiu.

Astfel, la ora 12:00, pentru copiii care învață aici a venit Iepurașul, încărcat cu multe daruri. Cadourile oferite de Paște de către reprezentanții Asociației, europarlamentarul Dan Motreanu și vicepreședintele CJ Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, au constat în produse alimentare, dezinfectanți, dar și produse de igienă personală.

În timpul acțiunii, inițiatorul acesteia, europarlamentarul Dan Motreanu, ne-a oferit o scurtă declarație de presă: „Proiectul „Școala sigura pentru copiii cu dizabilitati” este doar inceputul unei colaborari pe care ne-o dorim să fie una de lungă durată. Va continua pe durata întregului an. Cred că nu numai în preajma ocaziilor speciale putem să-i sprijinim pe copiii nevoiași, ci și în cursul anului, oricând avem posibilitati, fiecare persoană fizică sau juridică poate aduce un zâmbet pe chipul copiiilor, copii care de multe ori nici de sărbători, din păcate, nu se pot bucura”.

La rândul său, Elisabeta Mihalcea, vicepreședintele CJ Giurgiu, ne-a spus: „Ne bucurăm că putem astfel să venim în ajutorul familiilor defavorizate. Fericirea este și mai mare de fiecare dată când vedem zâmbetele cu care ne întâmpină copiii cărora le oferim cadouri, bucuria cu care primesc acești oameni sprijinul pe care noi îl oferim. Multumim pe aceasta cale tuturor celor implicati, în special Kaufland Romania si Kaufland Giurgiu”.

După desfășurarea acțiunii de miercuri, Mariana Mitroi, directorul executiv al Asociației ”Prietenii de Lângă Tine”, referindu-se la acest eveniment ne-a declarat: „A devenit deja tradiție pentru noi să aducem bucurie celor mai putin norocosi, nu doar în preajma sărbătorilor. Împreună cu partenerul nostru, Kaufland România, am reușit sa culegem multe zambete. Campania se înscrie în seria acţiunilor de responsabilitate socială desfăşurate de la începutul anului. Sfintele Sărbători de Paşti reprezintă o perioadă de referinţa pentru toţi, iar noi o petrecem, ca în fiecare an, apropiindu-ne de sufletul celor aflati intr-o situatie de risc. Implicarea europarlamentarului Dan Motreanu arată încă odată responsabilitate faţă de societate, într-o perioadă grea prin care trecem cu toţii”.

(Jurnal)