ANSVSA recomandă tuturor consumatorilor ca achiziționarea produselor alimentare pentru Sărbătorile Pascale să fie făcută numai din unități sau spații aflate sub control sanitar veterinar, cu respectarea măsurilor de distanțare socială privind prevenirea îmbolnăvirii cu virusului Covid-19.

Într-o scurtă legătură telefonică avută cu directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și Siguranța Animalelor (DSVSA) Giurgiu, Loredana Pițuru, am primit câteva precizări privind locurile din care consumatorii giurgiuveni pot cumpăra carne de miel.

Crescătorii de animale care sacrifică miei în această perioadă trebuie să îi abatorizeze, centrele de sacrificare înființându-se la solicitarea crescătorilor de animale – preciza directorul Direcției.

Din câte am înțeles la noi, în județ nu au existat astfel de solicitări făcute către Primăriile de localități ce erau obligate să le pună la dispoziție astfel de centre, deci la această oră nu avem centre de sacrificare în județ – ne mai spunea Loredana Pițuru.

Întrebată care este situația în cel mai critic loc din județ privind tăierea și comercializarea mieilor de Paște, localitatea Călugăreni, directoarea DSVSA Giurgiu spunea: Nu sunt probleme. Acest lucru și datorită faptului că echipele noastre au fost prezente în comună și în binecunoscuta Piață de la Călugăreni în fiecare duminică, în această lună premergătoare Paștelui.

Medicii din DSVSA recomandă tuturor consumatorilor ca achiziționarea produselor alimentare pentru Sărbătorile Pascale să fie făcută numai din unități sau spații aflate sub control sanitar veterinar, cu respectarea măsurilor de distanțare socială privind prevenirea îmbolnăvirii cu virusului Covid-19.

Reamintim tuturor cetățenilor numărul de Call Center al instituției 0800.826.787, unde pot fi sesizate nereguli din domeniul siguranței alimentelor, serviciu telefonic gratuit, apelabil din orice rețea de telefonie.

(Jurnal)