La Giurgiu –  Șapte câini participă alături de jandarmi la misiunile  de intervenţie

0
398

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Giurgiu are în dotare şapte câini de serviciu din rasa ciobănesc german care participă alături de jandarmi la misiuni de intervenţie şi patrulare.

 

Așa cum menționează un comunicat al jandarmeriei,  toţi cei 7 au abilităţi speciale şi au obţinut note mari la examenele de atestare periodic.
„IJJ Giurgiu are în dotare şapte câini de serviciu din rasa ciobănesc german, patru masculi şi trei femele, cu vârste cuprinse între trei şi şapte ani, care participă alături de instructorii lor jandarmi la misiuni de patrulare şi intervenţie, în funcţie de nevoi. Ei sunt testaţi periodic privind abilităţile de acţiune. Săptămâna aceasta câinele de serviciu Teya a participat la examenul de atestare periodică a exemplarelor canine pentru categoria de serviciu patrulare şi intervenţie. Examenul s-a desfăşurat la Centrul Chinologic Sibiu şi a constat în probe de disciplină şi specializare. La finalul activităţii câinele Teya a obţinut media 9,57 şi a promovat la categoria întâi care atestă o pregătire foarte bună pentru misiunile pe care le are în competenţă. Şi ceilalţi câini testaţi din dotarea IJJ Giurgiu au obţinut note între 8 şi 9,50”, a declarat pentru AGERPRES, Nicoleta Beianu, purtător de cuvânt al isntituției.
De precizat că acești câini de serviciu din cadrul IJJ Giurgiu participă împreună cu jandarmii care le coordonează activitatea la testarea abilităţilor privind disciplina, mersul alături de conductor, trecere peste obstacole, reacţia la focul de armă şi specializare privind căutarea în încăperi, prinderea infractorilor şi percheziţie, apărarea conductorului și nu în ultimul rând la  intervenţiile  pentru restabilirea ordinii publice.

Câinii de serviciu din cadrul IJJ Giurgiu mai  participă la misiuni de asigurare, menţinere şi restabilire a ordinii publice la meciurile de fotbal, la patrulări pedestre şi auto, la asigurarea unor perimetre, dar şi la căutarea unui infractor în spaţii deschise sau în interiorul unor clădiri.

 

(Jurnal)