La Giurgiu s-a deschis primul Centru Medical, modern, de RECUPERARE MEDICALĂ. Giurgiuveni, aveți șansa de a încerca să scăpați de durere! (Galerie FOTO)

0
3075

Sâmbătă, 5 februarie, în Municipiul Giurgiu a fost deschis  în Centrul de Afaceri din strada Oinac, nr. 2, în apropierea fostei Vămi, un modern Centru de recuperare medicală, intitulat ”GALEN”.

Foto: Sala proceduri

După ce am făcut un tur al noii clinici, am stat de vorbă cu managerul Centrului, Vlad Dinișoae, care ne-a explicat cum a luat naștere acest Centru și care este scopul acestuia.

Am plecat de la ideea că în Giurgiu nu există la acest moment un Centru integrat de fizio-kinetoterapie, recuperare medicală, bine pus la punct, în afara celui din Policlinica județeană care, să-mi fie iertată sinceritatea, este mult depășit. Multe lucruri, din câte am observat acolo, lasă de dorit – ne spunea managerul Centrului.

Iată de ce ne-am gândit că putem face ceva diferit la Giurgiu. Deși noi avem alte pregătiri, eu fiind specialist în limbi străine, ne-am gândit  să ne implicăm în domeniul medical și de aceea am conceput un proiect pentru care am primit finanțare de la Bruxelles.

Suntem, aș spune, o întreprindere de economie socială. Asta înseamnă că 90% din profitul nostru se duce către cazurile sociale și doar 10% către noi. Totodată, precizez că din profitul nostru, o parte o vom reinvesti în echipamente noi, iar o altă parte se va regăsi în ședințe gratuite pentru oamenii care chiar au nevoie, dar nu au posibilități financiare. Mă refer aici la familii sau persoane cu venituri foarte mici care suferă de boli dureroase. În concluzie, vom avea un număr de pacienți care vor fi tratați ori la un preț foarte redus, dacă nu-și permit, ori vor fi tratați GRATUIT! 

Foto: Duș 

După cum ne mai preciza managerul Centrului, aici lucrează în total 5 angajați: medicul specialist în recuperare medicală, un fizioterapeut, un kinoterapeut, un recepționer și o salariată care se ocupă de curățenie. În curând, Centrul va avea  și un maseur, care va lucra în regim de colaborare.

Din punct de vedere al dotării, vă putem garanta că la momentul acesta, cu dotarea pe care o punem la dispoziție, putem trata majoritatea patologiilor. Avem două combine de electroterapie cu care se pot aplica toate tipurile de curenți și ultrasunete, avem laserterapie,  magnetoterapie, un aparat extrem de complex TECAR, după o tehnologie nouă folosită la nivel internațional, ce înlocuiește aparatele cu unde scurte. El produce căldură la nivel local și aceasta facilitează tratamentul, reducând durerea. Pacientul poate merge apoi în sala de kinoterapie pentru a continua tratamentul prin mișcare fizică. Ba chiar, la finalul procedurilor, poate face un duș pentru a nu pleca transpirat acasă. 

 Foto: Mese tratament și masaj

O altă noutate cu care venim este galvano-terapia pe care o facem cu ajutorul unei cădițe în care, prin intermediul apei, se transmit niște curenți electrici, ce tratează tot felul de afecțiuni. Acest procedeu poate fi întâlnit în general în stațiunile balneo moderne de tratament din țară. Nu ne lipsește nici aparatura pentru drenaj limfatic alături de o sală dotată, complet, de kinoterapie cu cușcă Rocher, în care se poate face scripetoterapie. Nu lipsesc nici spalierele, oglinzile, bicicletă eliptică, una magnetică și o serie de alte dotări de ultimă generație…

 

 

 Foto: Galvanoterapie

În privința măsurilor de protecție, atât de necesare în această perioadă, în Centru toți purtăm mască – mai spunea Vlad Dinișoae, iar aparatura se dezinfectează permanent. Se folosesc în acest sens consumabile de unică folosință, menținându-se permanent distanțarea și toate celelalte reguli impuse de situația actuală…

După cum am aflat, medicul Centrului, Victor Stănel, va fi, la rândul său, prezent trei zile pe săptămână, câte 4 ore pe zi, pentru a putea sta la dispoziția bolnavilor.

 Foto : Tecaroterapie

În privința prețurilor, Vlad Dinișoae ne spunea că pentru început se vor da consultații gratuite pentru cei care vor să se trateze în acest Centru. Un pachet de zece zile de tratament, cu patru proceduri/zi, poate ajunge la 399 lei.

Foto: Cabinet medic 

Managerul speră ca în cele din urmă să încheie un contract și cu Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu, pentru ca giurgiuvenii care plătesc contribuțiile la bugetul de sănătate să se poată bucura de tratamentele efectuate în acest modern Centru medical, nou înființat.

Cei ce doresc să viziteze Centrul, bucurându-se de un control gratuit și o serie de recomandări ce le pot fi utile din punct de vedere medical pot merge și duminică, 6 februarie, între orele 10.00 și 16.00, un program ce probabil va fi valabil, ulterior, pentru întreaga perioadă a săptămânii.

Pentru cei interesați oferim și un telefon de contact: 0727 197 788. 

(Jurnal)