La Giurgiu – O parte din școli NU AU, încă, autorizații de funcționare!

0
201

Din 246 de unități școlare, câte sunt înregistrate în județ, aproape un sfert nu au avizul ISU, și alte câteva nu sunt conforme din punct de vedere sanitar…

Luni, 9 septembrie, a sunat clopoțelul în toate școlile din țară. Elevii au reînceput cursurile, unii în clădiri noi, modernizate, alții în locații vechi, care încă sunt în curs de amenajare.

Mai bine de jumătate din şcolile din ţară nu au autorizaţie de securitate la incendiu, este concluzia controalelor efectuate în ultima perioadă de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în unităţile de învăţământ.
Astfel, din cele peste 26.000 de clădiri în care elevii învaţă, doar 3.300 au autorizaţie de securitate la incendiu.

Inspectorii au descoperit în unele sedii de şcoli şi nereguli şi au dat amenzi de peste 2 milioane de lei, dar şi avertismente, a precizat pentru Radio România Actualităţi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, maiorul Cătălin Chirca:
Pe timpul controalelor, principalele aspecte urmărite de personalul specializat au vizat asigurarea permanentă a condițiilor de evacuare a elevilor și cadrelor didactice, exploatarea corectă a centralelor termice și a coșurilor pentru evacuarea fumului existența și funcționarea stingatoarelor de incendiu și a rețelelor de hidranți.

La Giurgiu, din cele 292 de locații care găzduiesc unități de învățământ, un număr de 10 nu au, la momentul începerii cursurilor, autorizații sanitare de funcționare, și 41 de locații nu aveau autorizații ISU, conform datelor transmise de reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu.

De asemenea, toate unitățile de învățământ au fost igienizate, dar mai sunt, la nivelul județului, câteva unități școlare ale căror toalete sunt încă în curs de modernizare, au mai precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, reprezentanții ISJ Giurgiu.

(Jurnal)