De multe ori  și cu diverse ocazii am auzit spunându-se că Băncile în România sunt stat în stat! O confirmare a acestei constatări este această Groupe Societe Generale SA ( Ce pompos și academic  sună!) , o societate  pe care toți românii o cunosc sub prescurtarea  de BRD.

O Bancă ce își ascunde cu grijă numerele directe de telefon, în spatele roboților, al unor operatori care te vor plimba pe la tot felul de birouri, dacă ai norocul să nu-ți închidă telefonul la jumătatea convorbirii. Degeaba vei căuta biroul juridic, președinte, șefi de serviciu, relații cu publicul…Nu vei găsi nimic din toate acestea.

Toată această discreție menită doar  pentru ca șefii Băncii să nu fie deranjați de amărâții de clienți care, după ce se împrumută  se simt păcăliți, trași pe sfoară sau amăgiți cu oferte stufoase din care de cele mai multe ori nu înțeleg nimic .

De data aceasta altul este baiul. Puteți să credeți că bancherilor de la BRD nu au auzit că Președintele țării ăsteia a dat un decret prezidențial prin care  ei sunt obligați să respecte niște reguli?  De exemplu pe aceea de a nu face popriri pe conturi pentru executări judecătorești.

Mai concret: Unei  societăți giurgiuvene i s-a făcut poprire pe cont, pentru uriașa sumă de 2.300 de lei (!?), însemnând o executare silită, care și aia este cu cântec! Întrebate dacă au auzit de decretul dat luni și apărut în Monitorul oficial , prin care în această perioadă sunt sistate măsurile restrictive aplicate  asupra conturilor societăților , de genul popririlor pentru executări judecătorești,  funcționarele BRD Giurgiu au răspuns că ele nu au primit niciun Decret.

Alooo! Domnu’ președinte Iohannis..! Domnule  ministru  Câțu..! Auziți? Nu ați trimis Decretul celor de la BRD! Cum se poate domnilor să greșiți în halul ăsta?! Părerea noastră este să nu vă mai obosiți să dați comunicate prin toată mass media că oricum bancherii ăștia de la  Groupe Societe Generaleeee nu vă iau în seamă!

Evident că vom sesiza organele abilitate, autoritățile, parlamentarii giurgiuveni,  sesizând faptul că un Decret Prezidențial nu este luat în seamă.

În ceea ce privește birourile executorilor judecătorești ( în cazul de față cel al lui Cristache Ionuț Bogdan), ele sunt  în stare să execute la plată și pe mama Coronavirusului. Ăștia n-au mamă, n-au tată, ba n-au niciun Dumnezeu. Ei se îmbogățesc pe seama nenorocirii semenilor.  Sunt precum vameșii din vremea lui Iisus . Ei  nu vor cu niciun chip  îndreptarea păcătosului, ci pedepsirea lui. Pentru că asta le aduce bani, bani, bani…

În altă ordine de idei mințile luminate din sucursala  BRD Giurgiu ( dacă o mai fi rămas vreuna…!) nu s-a gândit nicio clipă că pentru acest gest, clientul, ofensat , își va retrage probabil conturile,  toate, în următoarele săptămâni de la Groupe Societe Generale, spunând ”adieu” unei bănci care nu respectă nimic … nici măcar  îngrijorarea  legitimă a cetățenilor, în plină pandemie cu coronavirus. Nu înainte însă de a-i îndemna și pe alții să facă același lucru.  

Groupe Societe Generale , o bancă pentru care nu există Omenie, bun simț, ci doar profit! Aste este  BRD domnilor, la noi la Giurgiu!

(Jurnal)