De joi, 19 martie, nu se mai țin slujbe în Biserici  

0
475

Biserica Ortodoxă Română ia măsuri. De joi, 19 martie  nu se mai țin slujbe în lăcășurile de cult, ci doar în aer liber. Preoții din toată țara au fost îndemnați chiar să le și amâne, dacă nu sunt urgențe.

Duminică, oamenii care vor merge la Liturghie vor sta afară. Sfântul Sinod, adunarea înalților prelați din Biserica Ortodoxă Română, respectă măsurile impuse de autorități și au decis, astfel, ca slujbele religioase să se desfășoare doar în aer liber, lângă lăcășul de cult, în apropierea acelor altare de vară sau în pridvorul bisericilor.

Cu toate astea la slujbă, chiar dacă se desfășoară în aer liber, nu au voie să participe mai mulți de 100 de credincioși în același timp, iar oamenii care se află în același loc trebuie să păstreze o distanță de minimum un metru unul față de celălalt.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au anunțat și că dacă bisericile vor rămâne deschise, în interior se pot citi doar rugăciuni individuale, iar preoții pot spovedi, de exemplu, doar individual. Adică va intra o singură persoană în biserică.

Toate slujbele care nu sunt urgente vor fi amânate, spre exemplu ”Sfeștania” – acea rugăciune de binecuvântare a caselor.

Patriarhia Română roagă preoții să dea dovadă de realism, să acționeze în conformitatea cu situația din România și să îndemne spre preotecția credincioșilor.

(Jurnal)