La Florești Stoenești se va deschide o nouă clinică medicală. Află toate detaliile…

0
390

De curând, Primăria comunei Florești Stoenești a semnat o colaborare cu Spitalul RomGerMed București, prin care cetățenii comunei vor putea beneficia de efectuarea analizelor medicale chiar la ei în comună, dar ceea ce este mai important este posibilitatea efectuării de analize de imagistică și endoscopie, GRATUIT, la clinica din București.

Clinica își va desfășura activitatea lângă clădirea administrativă din Piața Sfatului din Stoenești, în containerele fostului Centru de Vaccinare din comună.

Acestea sunt dotate cu apă, canalizare, toalete, iar curentul electric a fost tras în cursul zilei de ieri, 2 noiembrie. Conform spuselor primarului comunei, Dumitru Constantin: „în maxim o lună de zile, clinica își va deschide porțile în acest spațiu adecvat și conform desfășurării activității în cele mai bune condiții”.

Un alt mare avantaj de care cetățenii comunei pot beneficia este faptul că se va putea asigura decontarea serviciilor medicale pe baza contractului pe care aceștia îl dețin cu Casa de Asigurări de Sănătate.

„În zona rurală oamenii sunt privaţi de servicii medicale de specialitate. Cu prilejul acestei colaborări, cetățenii se pot îngriji de sănătatea lor, chiar dacă nu își permit drumul la o clinică de specialitate. Suntem bucuroși că putem face ceva în acest sens. Tot ceea ce trebuie ei să facă este să se programeze la numărul de telefon: 021/3110075, să aibă bilet de trimitere de la medicul de familie, iar de transportul dus-întors la București, ne ocupăm noi”, ne declara primarul comunei Florești- Stoenești, Dumitru Constantin.

Cetățenii vor putea astfel beneficia, cât mai curând posibil, de efectuarea analizelor în cabinetul medical deschis chiar la ei în comună, dar pot efectua de analize de imagistică (CT, RMN, DEXA, RX), endoscopie, neurologie, oflalmologie, ORL, ortopedie, pneumologie, endocrinologie, urologie, hematologie, ginecologie, cardiologie, dermatologie, alergologie, dar și altele, toate cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Analizele se vor efectua la centrul din București, primăria punând la dispoziția cetățenilor, mijlocul de transport, GRATUIT.

Vom reveni cu informații referitor la data deschiderii acestei clinici din Stoenești, imediat ce vom intra în posesia lor.

(Ana Magheru)